nieuws

Fusie AMB en Prologis beklonken

Warehousing

De fusie tussen AMB Property Corporation en ProLogis is rond. De nieuwe onderneming, een wereldwijde eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed, gaat verder onder de naam Prologis Inc.

Fusie AMB en Prologis beklonken
Fusie AMB en Prologis beklonken

"We staan klaar om een nieuwe weg in te slaan en met een heldere strategie wereldwijd groeimogelijkheden na te streven", aldus Hamid R. Moghadam, voormalige CEO Van AMB. "Prologis gaat een mooie toekomst tegemoet," voegt Walter C. Rakowich van Prologis hier aan toe. Tot en met

31 december 2012 zijn Moghadam en Rakowich beide co-CEO’s van de gefuseerde onderneming. Daarna zal Rakowich terugtreden en zal Moghadam de enige CEO worden.

Het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming bevindt zich in San Francisco, het operationele hoofdkantoor staat in Denver.

 

 

Kostenbesparingen

De fusie creëert synergie en draagt bij aan een waardevermeerdering van het bedrijf. De volledige jaarlijkse bruto besparing van ongeveer USD 80 miljoen aan algemene en administratieve kosten zal naar verwachting eind 2012 worden gerealiseerd. De onderneming verwacht daarnaast gunstigere kosten van vermogensbeslag in verband met haar grotere financiële flexibiliteit. Ook zou de grotere marktaanwezigheid mogelijkheden moeten genereren voor betere opbrengsten, doordat beter aan de behoeften van de klant kan worden voldaan. De aandelen in het gefuseerde bedrijf worden sinds vrijdag 3 juni op de New York Stock Exchange verhandeld onder het symbool PLD.

 

Nederland 

Beide partijen zijn ook in Nederland actief. AMB heeft in Nederland volgens de website van Vastgoedmarkt vier logistieke parken die, na voltooiing, ongeveer 240.000 vierkante meter aan warehouseruimte zullen omvatten. Er is nog ongeveer 100.000 vierkante meter in voorbereiding, op het Fokker Logistics Park naast luchthaven Schiphol. ProLogis heeft via het ProLogis European Property Fund twintig distributiecentra in Nederland in bezit met een oppervlakte van in totaal 380.000 vierkante meter met een waarde van 222 miljoen euro (peildatum september 2010). Dit fonds is een apart onderdeel van het ProLogis concern waarin pensioenfondsen als APG, Zorg en Welzijn en PMT (kleinmetaal) een aanzienlijk belang hebben.

 

 

Prologis Inc heeft meer dan 50 miljoen vierkante meter aan ruimte in eigendom in 22 landen. De onderneming verhuurt distributiefaciliteiten aan meer dan 4.500 klanten.

 

Reageer op dit artikel