nieuws

Dachser breidt fors uit in Zevenaar

Warehousing

Logistiek dienstverlener Dachser in Zevenaar trekt komend jaar 15 miljoen euro uit voor een nieuw bedrijf. Dachser, met name gespecialiseerd in groupagevervoer, vestigt zich op het bedrijvenpark 7Poort aan de A12. Daar verrijst een nieuwe overslagterminal met ruim tachtig loadingdocks, meldt dagblad de Gelderlander.

Dachser breidt fors uit in Zevenaar
Dachser wil gefaseerd fors gaan uitbreiden in Zevenaar.

Op termijn groeit dit pand uit tot een distributiecentrum van 15.000 vierkante meter, met 125 loadingdocks voor in- en uitslag van pallets.

 

Geen uitbreidingsmogelijkheden

Dachser Netherlands, met 135 werknemers een van de grootste werkgevers in de gemeente Zevenaar, zet de stap naar het nieuwe logistieke bedrijvenpark 7Poort omdat op de huidige locatie op bedrijventerrein Hengelder geen mogelijkheid meer bestaat om uit te breiden. De Duitse logistiek dienstverlener maakt in Nederland een forse groei door.

 

Omzetgroei 

Vorig jaar is de omzet met 24 procent gegroeid naar 66 miljoen euro. De logistiek dienstverlener onderhoudt vanuit Zevenaar dagelijks vijfentwintig routes naar voornamelijk Duitsland, acht naar Scandinavië, zes naar Frankrijk en twee naar Engeland.

 

Gefaseerde nieuwbouw 

De investering van 15 miljoen euro behelst in de eerste fase, de bouw van een magazijn van achtduizend vierkante meter en een kantoorpand. Binnen twee à drie jaar volgt een uitbreiding met tweeduizend vierkante meter. De derde fase omvat de bouw van een omvangrijk magazijn voor  de tijdelijke opslag van goederen voor klanten.

Vestiging Noord-Nederland

Voor de drie nieuwbouwfases in Zevenaar trekt Dachser zo’n tien jaar uit. Daarna staat de opening van een vestiging in het noorden van het land op de rol, aldus de Gelderlander.

Reageer op dit artikel