nieuws

Witron realiseert hoogbouw dc voor kledingconcern

Warehousing

Magazijnautomatiseerder en system integrator Witron Logistik + Informatik bouwt en automatiseert het nieuwe hoogbouw dc van Ernsting’s Family in het Duitse Coesfeld Lette. Het betreft de tweede opdracht voor dit kledingconcern.

Witron realiseert hoogbouw dc voor kledingconcern
Ernsting's famillie

In 2005 had Witron al een twaalf gangen tellende automatisch pallet magazijn voor Ernsting’s Family in Klieken gerealiseerd. Nu volgt een projectrealisering van een nieuw hoofdkantoor met hoogbouwmagazijn in Coesfeld-Lette.

 

Hoofdaannemer 

De in gebruik name van de 6,000 m2 grote locatie staat gepland voor juli 2012. Gelijk aan het bestaande project, neemt Witron de gehele verantwoordelijkheid als hoofdaannemer op zich. Dit omvat de complete goederenstroom beheer, PLC besturing en het mechanische deel en de staal constructie. Beide locaties beleveren meer dan 1,500 Ernsting’s Family winkels in heel Duitsland. Het product assortiment bestaat uit baby en kinder kleding maar ook dames en heren mode.

 

Omvangrijk

Voor wat betreft conveyor technologie, wordt het nieuwe pallet magazijn bestaande uit elf gangen en 22,000 opslag locaties, voor de automatische aanlevering van artikelen verbonden met de bestaande pricing, repack en picking gebieden. Voor een permanente en juiste afstemming van alle systeemgebieden worden de functies van het Ernsting’s IT systeem en Witron’s IT systeem met elkaar gesynchroniseerd. Dit heeft een hoge mate van flexibiliteit en performance tot gevolg. Hiermee wordt op een piekdag de opslag of uitslag van ongeveer 2,500 pallets of rolcontainers mogelijk gemaakt.

 

Architectuur

Het transparante ontwerp van de façade van de glaskunstenaar Nabo Gaß, laat het nieuwe magazijn harmonieus passen bij het hoofdkantoor. Hierbij is de nadruk gelegd op een duurzame en holistische architectuur. Door gebruik van fotovoltaïsche systemen geïntegreerd in de façade, voorziet het gebouw in de eigen energievoorziening. De onderneming hoopt hiermee een bouwcertificaat te ontvangen van de Duitse duurzaamheids raad voor bouwprojecten (DGNB).

Reageer op dit artikel