nieuws

Vos Logistics heeft energieneutraal dc

Warehousing

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft in Oevel-Westerlo (België) een energieneutraal logistiek centrum in gebruik genomen. Met het plaatsen van zonnepanelen op het dak, wordt de volledige energiebehoefte van het logistieke centrum, inclusief het rollend materieel gedekt.

Vos Logistics heeft energieneutraal dc
Vos Logistics Solutions Oevel

Het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics is samen ontwikkeld met de eigenaar van het gebouw, Equity Estate. De zonnepanelen, met een verwachte jaarlijkse opbrengst van 725.000 kWh, bieden voldoende capaciteit om aan de energiebehoefte van het logistiek centrum te voldoen. Vos Logistics zal hiermee haar CO2 emissie met 375.000 kg weten terug te brengen.

 

Duurzaam 

Deze milieuvriendelijke oplossing sluit naadloos aan bij het lopende duurzaamheidsprogramma Ecosafe Logistics van Vos Logistics waarin, naast aandacht voor schoon en efficiënt transport, een sterke focus ligt op innovaties voor efficiënt energiebeheer van gebouwen. Bart de Maeyer, business unit manager Vos Logistics België zegt: "Vos gelooft sterk in duurzaam ondernemen. Het gebruikmaken van zonne-energie is een goed voorbeeld hoe duurzame verbeteringen hand in hand kunnen gaan met economisch rendement".

 

Multi-user

Vos Logistics verzorgt vanuit het multi-user warehouse Oevel-Westerlo de opslag, value added activiteiten en wereldwijde distributie van hoogwaardige producten voor medische toeleveranciers en consumentenartikelen. Het logistieke centrum in Oevel-Westerlo is gelegen op de as Antwerpen-Ruhrgebied, vlak aan de snelweg E313 enerzijds en het Albertkanaal anderzijds. Op 7 km van het logistiek centrum bevindt zich de Euroports container terminal, die zich leent voor het organiseren van groene goederenstromen via het Albertkanaal met een naadloos aansluitende, just-in-time ophaal- en afleverservice van containers.

Reageer op dit artikel