nieuws

Timberland verhuist EDC van Enschede naar Almelo

Warehousing

XL Businesspark Twente bij Almelo is de nieuwe vestigingslocatie voor het Europese Distributiecentrum van Timberland. De Amerikaanse producent van outdoorkleding en schoenen investeert vijftig miljoen euro in de verhuizing van het EDC van Enschede naar Almelo. Met dit besluit blijft Timberland behouden voor de regio Twente.

Timberland verhuist EDC van Enschede naar Almelo
Timberland verhuist haar EDC in Enschede naar XL Businesspark Twente bij Almelo

Voorafgaand aan het vestigingsbesluit heeft het Amerikaanse bedrijf volgens eigen zeggen een intensieve strategische heroriëntatie verricht die drie jaar heeft geduurd. Bij deze heroriëntatie zijn alternatieven in andere Europese landen en in Nederland onderzocht.

 

Uitbreiding 

Op het XL Businesspark Twente krijgt Timberland de beschikking over 5,5 hectare grond en neemt het bedrijf – op basis van positieve toekomstprognoses – een optie op nog een hectare. De verhuizing staat gepland in het voorjaar van 2012.

Op het logistiek bedrijvenpark aan de A35 bij Almelo bouwt Timberland een nieuw state-of-the-art EDC. Vanuit die vestigingsplaats verzorgt de producent van outdoorkleding en schoenen de distributie van artikelen door heel Europa, Midden-Oosten en Afrika. Voor de bouw van het EDC betaalt het Amerikaanse bedrijf een bedrag van bijna 50 miljoen euro.

 

BREEAM-certificaat 

Op basis van die investering beschikt Timberland vanaf voorjaar 2012 over een pand dat ook zal beschikken over een BREAAM-certificaat. Volgens het bedrijf een bewuste keuze om zichtbaar en actief een invulling te geven aan het duurzaam ondernemen.
 

Energievriendelijk transport
Dat de strategische heroverweging van de vestigingsplaats in Europa van Timberland uiteindelijk in het voordeel van Twente uitpakte, heeft alles te maken met de goede infrastructuur en een stabiele arbeidsmarktsituatie in Twente. "Bovendien hebben we vijftien jaar ervaring opgebouwd in deze regio en kunnen we onze producten relatief energievriendelijk per boot vanuit Rotterdam naar Hengelo laten aanvoeren", stelt directeur Timberland Europe Mark van Onna. "Daarnaast hebben we goede werkrelaties met de regionale transportbedrijven en de douane. Het feit dat we beschikken over specifieke douanevergunningen is van groot belang voor onze bedrijfsvoering."

Reageer op dit artikel