nieuws

Tempsen temperatuurt gevoelige producten

Warehousing

De Tempsen ITAG-SingleUse is speciaal ontwikkeld voor het meten van de temperatuur tijdens het transport van onder andere temperatuurgevoelige farmaceutische producten en voedingsmiddelen.

Tempsen temperatuurt gevoelige producten
Tempsen

Topa Verpakking biedt sinds kort deze nieuwe temperatuurmeter aan voor eenmalig gebruik.

    

De farmaceutische-, biotechnologische- en voedingsindustrie hebben te maken met strenge Europese  kwaliteitsnormen. Het is dan ook belangrijk dat deze producten tijdens het logistieke proces geen invloed ondervinden van temperatuurschommelingen.

 

Hele cold chain 

Binnen de gehele cold chain, van producent en leverancier tot en met opslag en verkooppunt, moet de temperatuur worden bewaakt. De Tempsen ITAG-SingleUse, die nu voor het eerst in Nederland te verkrijgen is, is zeer klein en eenvoudig in gebruik in vergelijking met andere dataloggers.

  

Werking

De temperatuurmeter wordt geactiveerd door aan de start-strip te trekken. De meter kan vervolgens op het oppervlak van een product of productverpakking worden geplakt, waarna de interne sensor tot 15 dagen accuraat elke tien minuten de temperatuur meet. Er kan gekozen worden voor een meting in Celsius of Fahrenheit en de meter is geschikt voor temperaturen tussen -30 en +70 C°.

  

 

Het voordeel van Tempsen ITAG-SingleUse is volgens de leverancier dat er geen kabels of kaartlezers nodig zijn om gegevens te kunnen downloaden. De meter heeft namelijk een ingebouwde USB-poort, die met behulp van een klein softwareprogramma direct de data overzet op de PC.

 

De informatie wordt in een Excel-bestand geladen voor verdere analyse.

Reageer op dit artikel