nieuws

Swisslog is op meerdere markten thuis

Warehousing

Van huis uit is Swisslog een system integrator, waarbij de afzet van het eigen product normaal gesproken centraal staat. Daarnaast staan ook nieuwbouw en onafhankelijke advisering tegenwoordig steeds vaker centraal.

Swisslog is op meerdere markten thuis
Swisslog Kees t Mannetje en Peter De Henau

De laatste jaren ontpopt de warehouse-inrichter zich als onafhankelijk advies- en consultancy bureau waarbij objectief wordt gezocht naar de beste en meest efficiente oplossing voor klanten. Dat kan dus ook een warehouseoplossing van derden zijn. Swisslog is een wereldwijde leverancier van integrale logistieke oplossingen voor magazijnen, distributiecentra en ziekenhuizen.

 

Projecten 

"Recente voorbeelden van de verschillende disciplines zijn als hoofdaannemer van het spareparts dc van Wartsila in Kampen, de bouw en inrichting van het diepvries dc van Norbert Dentressangle in Zelik en het documenten dc van Hulshoff in Amsterdam, waar wij een puur adviserende rol in hebben gespeeld", verklaart Managing Director Peter De Henau (foto, rechts) van Swisslog Benelux in Culemborg op de Cemat. "Centraal staat altijd de beste oplossing voor de klant", vult zijn collega en Manager Business Solutions Kees ’t Mannetje (foto, links) aan.

 

Onderscheid

De problematiek in een retailomgeving waarbij klantenorders doorgaans in grote hoeveelheden tegelijk worden uitgeleverd, is bij voorbeeld totaal anders dan in de E-tail, waarbij er wel sprake is van grote voorraden, maar per klantenorder ook relatief weinig orderregels. Dat vereist volgens beiden een totaal andere aanpak en handlingsystemen. Bovendien kampen webwinkels ook met kostbare retourstromen die je kost wat kost wilt vermijden of op zijn minst beperken. Een foutloze afhandeling is dan essentieel. Op de Cemat worden in hal 27 diverse oplossingen voor veschillende situaties getoond.

 

Tornado

De Tornado is een nieuwe Swisslog miniload magazijnkraan, waarvan de naam al duidelijk aantoont, dat het een bijzonder snelle versie is. Gewichtsoptimalisatie, modulair concept, moderne regeltechniek en een energiebesparend ontwerp maken deze miniload tot een zeer snelle, maaar tegelijk ook energiezuinige miniloadkraan. Het nieuwe systeem is ontwikkeld door het pas opgerichte Technology Center van Swisslog en zal worden toegepast in toekomstige intralogistieke projecten van de afdeling Magazijn- en Distributiesystemen van Swisslog. Door toepassing van het modulaire en ‘gedeelde componenten’-principe kon het aantal vereiste vervangingsonderdelen drastisch worden beperkt. De Tornado is ontworpen op duurzaamheid en zo lang mogelijke intervallen tussen servicebeurten wat deze miniloadkraan bij uitstek geschikt maakt voor extra langdurige werkzaamheden.

 

SmartCarrier

De eveneens nieuwe SmartCarrier is een autonoom rijdend shuttlesysteem, zonder batterijen en stroomdraden. In de plaats daarvan maken deze shuttles gebuik van supercaps, die op vaste punten in het opslagsysteem worden opgeladen. Doorgaans is dat in de lift, waarbij de shuttles tijdens het verticale transport toch korte tijd stilstaan en ondertussen snel bijgeladen kunnen worden. De actieradius is weliswaar beperkt, maar ruim voldoende om naar de opslaglocatie toe te rijden en weer terug naar de lift voor een volgende energielading.

 

Autostore

De Autostore van het Noorse Jacob Hätteland wordt ook door Swisslog vermarkt. "Daar is in de berichtgeving onduidelijkheid over ontstaan", verklaart De Henau. "We leveren dit geautomatiseerde en uiterst compacte opslag- en uitslagsysteem wereldwijd. In Zwitserland en Noord-Amerika hebben we de exclusieve rechten. Daarnaast fungeren we wereldwijd -naast andere aanbieders – als dealer voor dit systeem." De Autostore is volgens ’t Mannetje vooral interessant voor warehousesituaties waarbij sprake is van 15 procent fastmovers en 85 procent slowmovers. Daarbij worden de fastmovers in de bovenste twee lagen random gebufferd. Deze zijn dan voor de elektrische transportkarretjes met heffunctie van boven af snel toegangkelijk.

Reageer op dit artikel