nieuws

Rechtszaak over bouw Edco-dc geschrapt

Warehousing

De geplande rechtszaak die de gemeente Helmond had aangespannen tegen Deurne is gisteren niet doorgegaan. Helmond wilde dat de rechter in Den Bosch de bouw van een groot distributiecentrum voor groothandelsbedrijf Edco op een voormalig legercomplex in Deurne zou tegenhouden.

Rechtszaak over bouw Edco-dc geschrapt
De geplande rechtszaak die de gemeente Helmond had aangespannen tegen Deurne inzake de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Edco is gisteren geschrapt.

Aanleiding voor de burenruzie is de vergunning die de gemeente Deurne heeft afgegeven voor de bouw van het mega dc van 100.000 vierkante meter door het Eindhovense groothandelsbedrijf Edco.

 

Afspraken geschonden

Het distributiecentrum is gepland op een voormalig mobilisatiecomplex, dat gelegen is in Deurne. Volgens Helmond heeft de gemeente Deurne afspraken geschonden over de ontwikkeling van dit terrein.

 

Uitstel nieuwbouw

Logistiek dienstverlener Driessen die verantwoordelijk is voor de bouw mega distributiecentrum heeft inmiddels besloten om de nieuwbouw uit te stellen.

 

Geen spoed

Driessen heeft beloofd, zo meldt de website van Omroep Brabant, dat de bouwwerkzaamheden pas beginnen als de gemeente Deurne de bezwaren van Helmond heeft beoordeeld. Daardoor kwam het spoedeisend belang van de rechtszaak te vervallen. Burgemeester en wethouders van Deurne nemen in juni een besluit over de bezwaren die zijn ingediend tegen de aangevraagde bouwvergunning.

 

Reageer op dit artikel