nieuws

Nieuwbouw Logistiek Centrum Woensdrecht van start

Warehousing

Eind vorige week is het startsein gegeven voor de bouwactiviteiten va het nieuwe Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) op Vliegbasis Woensdrecht. Als dit logistieke complex medio 2015 klaar is, wordt volgens Defensie de synergie bereikt die wordt beoogd met het samenvoegen van de locaties in Dongen en Rhenen op de huidige LCW-hoofdlocatie in Woensdrecht.

Nieuwbouw Logistiek Centrum Woensdrecht van start
Prins Willem Alexander bracht vorig jaar november nog een werkbezoek aan het Logistiek Centrum Woensdrecht

In het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW), dat deel uitmaakt van de Defensie Materieel Organisatie (DMO), vindt voornamelijk het onderhoud en de logistiek plaats voor het vliegend materieel en de grondgebonden communicatiesystemen.

 

Eerste fase

Directeur van het LCW, commodore Ort gaf afgelopen donderdag de symbolische aftrap voor de start van de nieuwbouw door een gebouw te slopen op de Vliegbasis Woensdrecht dat plaats moet maken voor het nieuwe logistiek complex. Dit is het eerste grote project dat van start gaat.

Cluster Avionica

De nieuwbouw van dit distributiecentrum, met een oppervlakte van 12.500 vierkante meter, is bedoeld voor de ontvangst, opslag en distributie van het materieel voor de vliegbases en voor de eigen afdelingen. Ook het kantoorpersoneel van de afdeling Logistiek, dat nu nog verspreid zit over verschillende gebouwen, wordt gehuisvest in dit gebouw. Kort na dit eerste project gaat ook de nieuwbouw voor het zogeheten cluster Avionica van de locatie Rhenen van start. Dit cluster pleegt onderhoud aan elektronische componenten uit onder meer de F-16’s. Deze werkplaats heeft een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter.

 

Hoofdgebouw

Eerder dit jaar is LCW al gestart met de bouw van een nieuw legeringsgebouw met zestig bedden bedoeld voor de huisvesting van medewerkers afkomstig van de locaties Rhenen en Dongen. In het totale nieuwbouwplan voor het LCW is ook de bouw van een hoofdgebouw opgenomen om de kantoorfuncties van de stafafdelingen en de afdeling Account Management onder te brengen.

 

Een centrale locatie

De nieuwbouw voor de Productie Eenheid Grondsystemen en Missieondersteuning van de locatie Dongen start zodra het nieuwe logistiek complex in gebruik is genomen en het huidige pand is afgebroken. De nieuwbouw vindt plaats op de locatie van het huidige distributiecentrum. Met de ingebruikname van deze werkplaats voor het onderhoud aan grondgebonden communicatiesystemen medio 2015 worden de nieuwbouwplannen voor het LCW dan afgerond en zijn alle onderhoudslocaties ondergebracht op de hoofdlocatie Woensdrecht.

 

Reageer op dit artikel