nieuws

Meijer SE bindt strijd aan met pallets

Warehousing

Meijer Special Equipment heeft met de ‘Roll-PushPull’ twee bestaande voorzetapplicaties handig gecombineerd in één voorzetunit voor heftrucks. Hiermee wordt transport van lading op pallets volledig overbodig.

Meijer SE bindt strijd aan met pallets
MSE Roll-PushPull

Met de Roller Forks wordt lading op slipsheets gehandled. Het systeem en de werking is te zien in hal 26 op de Cemat. De hydraulische scharnierende  pantograaf met push/pull functie reikt dieper in de stellingen of zeecontainer. Het resultaat van de combinatie van beide  is sneller laden en lossen en meer nuttige laadruimte en lagere transportkosten vanwege het ontbreken van pallets.

 

Marktvraag

 "Het idee is onstaan vanuit de markt", verklaart Folkert de Graaf van Meijer Special Equipment uit het Friese Sint-Annaparochie. "Vooral voor exportdoeleinden in zeecontainers wil  je zoveel mogelijk nuttige lading en zo min mogelijk ruimtevretende en zware ladingdragers verschepen." Hetzelfde geldt volgens hem overigens ook voor het transport met vrachtwagens en trailers. Opvallend is de splitfunctie van het voorkenbord. Hiermee heeft de heftruckbestuurder veel beter zicht op de op te nemen lading.

Reageer op dit artikel