nieuws

Knapp groeit in fashion logistiek dankzij overname

Warehousing

De CeMAT gebruikte Knapp gisteren als podium om de pers een nadere toelichting te geven op de overname vorig jaar juni van conveyor leverancier Dürkopp Fördertechnik. Met de overname wil Knapp haar bestaande positie versterken in de markt van warehousesystemen voor de fashion logistiek. “Met de overname groeit het markaandeel van Knapp met dertig procent”, Sigurd Võlker, directeur van Dürkopp Fördertechnik.

Knapp groeit in fashion logistiek dankzij overname
Sigurd Vőlker, directeur van Dürkopp Fördertechnik

Het bedrijf van Volker, dat in 2009 een omzet maakte van dertig miljoen euro, is vooral gespecialiseerd in hangbaansystemen voor het sorteren van zowel hangende als liggende kleding. Een belangrijke klant in dat bereik is bijvoorbeeld C&A. Daarnaast heeft Dürkopp furore gemaakt met een tassensorter die inmiddels ingezet wordt bij logistiek dienstverlener Fiege en Greven.

 

Een softwareplatform

"Door de combinatie te maken van onze marktleidende technologie van de OSR Shuttle en tassensorter van Dürkopp Durch kunnen we oplossingen bieden die de scheiding volledig kan opheffen die er is binnen fashionoperaties tussen business to consumer op het gebied van bijvoorbeeld e-commerce en business to business orderprocessen voor shopbeleveringen. We zijn dus in staat om beide takken van sport in één flow te laten plaatsvinden. Bovendien kunnen we onze fashion en non-fashion activiteiten onder brengen in één gezamenlijk softwareplatform", aldus Knapp-directielid Gerald Hofer gistermiddag.

 

Marktaandeel 

Sigurd Võlker, directeur van Dürkopp Fördertechnik, dat Knapp zijn bestaande marktaandeel binnen warehouse systemen voor de fashion logistiek ziet groeien. "Die schommelt rond de dertig procent maar hangt ook erg af van het aantal opdrachten die we in een jaar uitvoeren binnen dit marktsegment. Grote voordeel van deze overname is dat we de markt een completer pakket aan oplossingen kunnen bieden."

 

Spanje en Engeland

Belangrijkste landen voor de nieuwe combinatie zijn volgens Võlker Engeland en Spanje. "Daar verwachten we de grote projecten binnen te halen." In Nederland verwacht hij op korte termijn geen grote projecten. "Miss Etam is een grote klant van ons geweest en C&A in Lisse."

Reageer op dit artikel