nieuws

Dokter Klaun van Hoek Transport geeft 750ste voorstelling

Warehousing

Doktor Klaun verzorgt vandaag voor de 750ste keer een optreden voor gehandicapte kinderen in Trencin in Slovakije. Doktor Klaun is een gezamenlijk initiatief van directie en personeel van Hoek Transport uit Utrecht. Het personeel zet alles op alles om jaarlijks 25 mille bij elkaar te krijgen.

Dokter Klaun van Hoek Transport geeft 750ste voorstelling
Dr Klaun Hoek Transport

Doktor Klaun stamt uit 2002 en werd opgericht ter gelegenheid van de ingebruikname van een nieuw distributiecentrum van Hoek Transport in de Slowaakse plaats Trencin. De stichting stelt zich ten doel langdurig in ziekenhuizen en  instellingen verblijvende gehandicapte kinderen en volwassenen een uurtje vrolijkheid te bezorgen. Dat doet Doktor Klaun met lokale artiesten en vrijwilligers.

  

Inmiddels heeft Hoek de vestiging weer overgedragen aan een Slowaakse partner. Maar de Doktor Klaun Foundation groeit nog steeds. De stichting kan daarbij rekenen op de inzet van het personeel van Hoek en sponsors. Ambassadeurs van Doktor Klaun zijn de Oranje en FC Utrecht keeper Michel Vorm en Feyenoord icoon József Kiprich. Andere steun komt van het comité van aanbeveling waarin onder meer Hans van Breukelen, Hans Kraay sr. en de Nederlandse Ambassade in Slowakije zitting hebben. Ook de lokale voetbalwereld steunt Doktor Klaun. AS Trencin, adopteerde de stichting als hun maatschappelijk project. Deze club, die eigendom is van de  ex Oranje speler Tsjeu la Ling komt komend seizoen uit in de hoogste afdeling in Slowakije.

  

Doktor Klaun heeft een sterke overeenkomst met de in West-Europa bekende CliniClowns. "Dat is niet toevallig", vertelt directeur Jacques van der Linden van Hoek Transport. "Ons personeel was altijd al sponsor van CliniClowns. Toen wij voor de opening van onze Slowaakse vestiging naar een passend geschenk zochten voor de Slowaakse gemeenschap, hebben we met zijn allen Doktor Klaun bedacht, omdat er in Slowakije op dat gebied niets was. Het personeel heeft daarvoor het kerstpakket opgegeven. Het feit dat we mede hierdoor in minder dan 10 jaar tijd 750 keer iets hebben kunnen betekenen voor de zwaksten in de samenleving, telt voor iedereen bij Hoek heel zwaar."

 

De financiën worden beheerd door de Trencianske Nadacia, een stichting van de stad Trencin.

Reageer op dit artikel