nieuws

Dematic verstopt mulitshuttle prototype in black box

Warehousing

Shuttleverancier Dematic pakt tijdens de CeMAT uit met vijf opmerkelijke innovaties. Tijdens een persconferentie gaf het management van Dematic alle ins en out prijs van onder andere de Multishuttle Flex, – Move en het orderpickstation RapidPick Premier. Het meest belangwekkende nieuws een tweede generatie multishuttlesysteem verborg Dematic angstvallig in een ‘Black Box’ op haar stand.

Dematic verstopt mulitshuttle prototype in black box
De Multishuttle Move van Dematic, een automatisch geleid voertuig (AGV). Dit voertuig kan ladingdragers vervoeren met een afmeting van 600 x 400 mm met een maximum gewicht van veertig kilo en is voora

Mike Gonzalez, CEO van Dematic Europa, greep de bijeenkomst aan om een gunstig beeld te schetsen van zijn bedrijf. "Onze verkoopcijfers in Europa zijn in het eerste kwartaal van 2010 tot en met het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 42 procent. In Amerika is het herstel sneller geweest na de crisis, maar Europa volgt op de voet."

 

Overname HK Systems

Volgens Gonzalez is de groei van Dematic (Hal 27, stand G33) mede te danken aan de recente overname van het bedrijf HK Systems uit de Verenigde Staten. "Die overname heeft ons meer technische kennis opgeleverd op het gebied van AGV-systemen en storage en retrieval machines (SRM)", aldus Gonzalez die zelf ook afkomstig van HK Systems en na de recente overname gepromoveerd is tot CEO Dematic Europe.

 

AGV-techniek

Een van de paradepaardjes op de stand van Dematic, met een oppervlak van 850 vierkante meter, is de Multi Shuttle Flex. Deze shuttle voorziet in een hoogdynamische opslag van losse dozen van verschillende afmetingen zonder trays en uiteenlopende kratten. Een andere opmerkelijke innovatie vormt een prototype model de zogeheten Multishuttle Move, een automatisch geleid voertuig (AGV).

Dit voertuig kan ladingdragers vervoeren met een afmeting van 600 x 400 mm met een maximum gewicht van veertig kilo en is vooral geschikt voor inzet in middelgrote magazijnen. "We gaan in juni dit systeem testen in het Fraunhofer Instituut in Dortmund. Het is de bedoeling dat de ‘Move’ binnen en buiten een magazijnsituatie gaat rijden", aldus Thomas Metz, Dematic-directeur sales integrated solutions Europe.

 

Ergonomisch pickstation

Ook de nieuwe Rapid Store, een miniload met multidiepe opslag tot vier lagen voor de handling van dozen met variabele afmetingen (200 tot 650 mm breedte) zonder trays, is te aanschouwen op de stand van Dematic. Evenals de Rapid Pick; een goods to man order ergonomisch pickstation voor het orderverzamelen tot duizend regels per uur.

 

Prototype

Eind dit jaar komt Dematic met de zogeheten Multishuttle Generation II die een opvolger is van de bestaande shuttlesystemen. In een ‘black box’ werd een prototype van dit systeem gepresenteerd die volgens Metz lichter, sneller en kostenefficiënter is dan de bestaande shuttlesystemen.De pers mocht dit prototype, opgebouwd uit licht aluminium, alleen aanschouwen foto’s maken werd helaas uitdrukkelijk verboden.

 

Reageer op dit artikel