nieuws

CeMAT 2011 haalt geen bezoekersrecord

Warehousing

Rond de 58.000 bezoekers hebben de afgelopen week de CeMAT 2011 bezocht. Dat is iets minder dan in topjaar 2008 toen de vakbeurs 60.000 bezoekers trok. Van het totaal aantal bezoekers van deze CeMAT was volgens de beursorganisatie vijfendertig procent afkomstig uit het buitenland. In 2008 lag dat percentage hoger met veertig procent.

CeMAT 2011 haalt geen bezoekersrecord
Rond de 58.000 bezoekers hebben de afgelopen week de CeMAT 2011 bezocht. Dat is iets minder dan in topjaar 2008 toen de vakbeurs 60.000 bezoekers trok.

De overgrote meerderheid was volgens beursorganisator Deutschen Messe AG afkomstig uit Europa gevolgd door Azië (11 procent) en Amerika (7 procent). De meerderheid van de bezoekers was afkomstig uit Duitsland gevolgd door Nederland, Zweden, België, Oostenrijk, Denemarken, Tsjechië, Polen, Spanje, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland.

 

Investeringsplannen 

Bijna 40 procent van de beursbezoekers behoorde tot het topmanagement van bedrijven. Zij kwamen, zo stelt Deutschen Messe AG, vooral naar Hannover met concrete investeringsplannen. Meer dan negentig procent van de CeMAT-bezoekers loofden het brede aanbod en gaven deze beurs in een onafhankelijk onderzoek hoge waarderingscijfers.

 

Standhouders positief

Na de laatste beursdag, afgelopen vrijdag, gaf tachtig procent van de bezoekers dat ze de komende CeMAT in 2014 weer terug zullen komen. In 2008 was dat percentage overigens nog 84 procent. Ook vanuit de hoek van de standhouders klonken positieve geluiden. "Deze CeMAT heeft het bewijs geleverd dat de logistiek sector de crisis achter zich heeft gelaten. Wij hadden op onze stand een toename van het aantal bezoekers met 25 procent ten opzichte van het recordjaar 2008. Vooral het hoge internationale karakter van de bezoekers toont aan dat deze vakbeurs toonaangevend is in de wereld", zegt Christoph Hahn-Woernle, verkoopleider van Viastore Systems.

 

De volgende CeMAT is gepland van 19 tot en met 23 mei 2014

Reageer op dit artikel