nieuws

Ziekenhuis verzorgt logistiek met AGV’s

Warehousing

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft dertien Automatische Geleide Voertuigen (AGV) van Egemin in gebruik genomen. Het Jeroen Bosch is het enige ziekenhuis in Nederland dat met dit type robot werkt.

Ziekenhuis verzorgt logistiek met AGV’s
Egemin AGV/EGV

De onbemande AGV’s bevoorraden vanuit de logistieke afdeling de verschillende verdiepingen in het ziekenhuis door gebruik te maken van verschillende goederenliften waar automatisch wordt in- en uitgereden. Het gaat dan om de aan- en afvoer van onder andere schoon en vuil beddengoed en maaltijden. Het systeem is voorzien van alle nodige veiligheidsvoorzieningen om de interactie met de omgeving en personeel in alle veiligheid te laten verlopen. De aansturing gaat met behulp van lasergeleiding en reflectoren op de muren.

 

Implementatie

Het plan om de zogenoemde EGV’s van Egemin Automation toe te passen, stamt uit eind 2009. De AGV’s worden de komende twee weken in de praktijk getest en daarna officieel in gebruik genomen. Uniek aan het concept is dat de AGV’s de bestaande transportcontainers automatisch kunnen opnemen en afleveren zonder de containers te hoeven aanpassen of ombouwen. Samen met het uitsparen van betaalde medewerkers levert dat een interessante kostenbesparing op voor het ziekenhuis. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg.

 

Bekijk hier het YouTube filmpje  van Omroep Brabant over de inzet van AGV’s in het Jeroen Bosch ziekenhuis

 

 

Reageer op dit artikel