nieuws

TNT Fashion verhuist naar Bergen op Zoom

Warehousing

Logistiek dienstverlener TNT Fashion gaat een distributiecentrum op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom betrekken. De groei van het bedrijf gaat zo snel dat in mei al moet worden uitgeweken naar het vervangende grotere Europees distributiecentrum.

TNT Fashion verhuist naar Bergen op Zoom
TNT Fashion verhuist naar Bergen op Zoom

TNT Fashion, gespecialiseerd in logistiek en de distributie van kleding en modeartikelen, wilde aanvankelijk de groei op de huidige vestiging in Roosendaal realiseren. Dat bleek niet mogelijk. Noodgedwongen oriënteerde TNT zich buiten West-Brabant. TNT Fashion voorziet  binnen enkele jaren een groei in Bergen op Zoom naar ruim 300 medewerkers.

 

Uitbreiding 

Naast het huren van het Europees distributiecentrum heeft TNT Fashion in Bergen op Zoom een optie genomen op nog eens 56.000 m2. Zoals het zich nu laat aanzien bestaat de behoefte om al in 2012 een uitbreiding van het dc te verwezenlijken, waardoor een EDC ontstaat van meer dan 70.000 m2. De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant en de gemeente Bergen op Zoom, hebben hiermee  een grote fashionspeler kunnen accommoderen.

 

Snelle realisering

De keus voor Bergen op Zoom verklaart TNT Fashion directeur Gerwin Meulman als volgt: "Tijdens het gedwongen locatieonderzoek in andere delen van Nederland werden we door REWIN in contact gebracht met de gemeente Bergen op Zoom. Naast logistieke aspecten, een gunstige kostenstructuur en een goed arbeidsreservoir, speelde ook de zekerheid van snelle realisering van ons nieuwe, grotere dc een belangrijke rol. Een absolute voorwaarde, waaraan Bergen op Zoom gelukkig kon voldoen. We wilden immers bij voorkeur in deze regio blijven. Bepalend was ook dat aansluitend op het te betrekken nieuwe distributiecenter 7 ha grond door de gemeente kon worden aangeboden. Onze expansiebehoefte wordt daarmee voor de eerstkomende jaren in Bergen op Zoom veilig gesteld."  

 

Binnenvaart

Bergen op Zoom biedt volgens Meuleman ook bijzondere kansen met de totstandkoming van de A-4 en de mogelijkheid om containers te vervoeren via de binnenvaart. Wethouder Ton Linssen van Bergen op Zoom is blij met de komst van TNT Fashion  naar zijn stad. "Een opsteker, omdat er sprake is van een sterk en gezond bedrijf dat concrete en realistische groeiverwachtingen heeft en dus voor de werkgelegenheid in de stad en de regio een belangrijke rol  zal spelen. Het toont ook aan dat Bergen op Zoom  een prima propositie biedt aan krachtige wereldspelers: na Forever 21, verwelkomen we nu TNT Fashion in het Bergse. We voegen  bovendien weer een bedrijf toe dat als drager kan gelden voor de ambities die we hebben met betrekking tot het ontwikkelen van een grootschalige containerterminal. Driehonderd arbeidsplaatsen of meer is ook voor onze lokale arbeidsmarkt  zonder te overdrijven een geweldige opsteker ".

 

TNT Fashion neemt haar intrek in het pand van AXA,  naast een andere grote fashion-speler in Bergen op Zoom, Forever21. Op 1 mei zal TNT het pand in gebruik nemen. De afdeling logistics van DTZ Zadelhoff bemiddelde bij de totstandkoming van de huurovereenkomst.

 

TNT Fashion zal in Bergen op Zoom het totale logistieke traject verzorgen, waarbij de gehele keten wordt ingevuld van verpakken, ompakken,  prijzen, labelen, warehouse management, douanezaken, distributie en planning van transport ter land ter zee en in de lucht. Uitzendorganisatie Timing is gestart met de zoektocht naar magazijnmedewerkers,  reachtruckchauffeurs, een supervisor, een administrateur en een transportcoördinator die straks aan de slag kunnen in het nieuwe pand.

Reageer op dit artikel