nieuws

Helmond naar rechter over omstreden Edco-dc

Warehousing

De gemeente Helmond wil dat de voorzieningenrechter in Den Bosch zich buigt over het conflict met Deurne over het plan van groothandelsbedrijf Edco om een mega distributiecentrum te bouwen op een voormalig mobilisatiecomplex. Het terrein, waarvan logistiek dienstverlener Driessen Group de eigenaar is, ligt op de grens van beide gemeenten.

Helmond naar rechter over omstreden Edco-dc
Luchtfoto van het voormalige Mobilisatie-complex (MOB-complex) aan de Helmondsingel tussen Helmond en Deurne waar Edco een mega distributiecentrum wil bouwen. Helmond heeft grote bezwaren tegen dit pl

Aanleiding voor de burenruzie is de vergunning die de gemeente Deurne heeft afgegeven voor de bouw van het mega dc van 100.000 vierkante meter door het Eindhovense groothandelsbedrijf Edco op het voormalige militaire terrein. Helmond maakt, zo meldt de website van het Eindhovens Dagblad gisteren, bezwaar en wil dat de rechter een bouwstop oplegt.

 

Kort geding

Helmond verwijt buurgemeente Deurne de bouwvergunning te hebben afgegeven aan Edco en Driessen zonder dat de ambtenaren van eerstgenoemde gemeente daarvan op de hoogte waren. Ook staat het plan volgens Helmond haaks op afspraken over natuurcompensatie, waterberging en ontsluiting van het terrein.

Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

 

Impuls werkgelegenheid

Het toekomstige logistieke bedrijvenpark waar Edco en Driessen het dc willen bouwen beslaat in totaal circa 22 hectare. Het distributiecentrum van het Eindhovense bedrijf zal ruim 100.000 vierkante meter groot worden en is daarmee gelijk ook een van de grootste dc’s van Nederland. Als de bouw doorgaat zal het logistiek centrum straks werkgelegenheid bieden aan circa 200 tot 250 directe medewerkers.

Reageer op dit artikel