nieuws

Wincanton optimaliseert dc met Dematic

Warehousing

De Britse logistiek dienstverlener Wincanton heeft magazijninrichter en automatiseerder Dematic opdracht gegeven voor de modernisering en optimalisatie van het distributiecentrum in het Engelse Corby.

Wincanton optimaliseert dc met Dematic
Wincanton-Dematic

Wincanton laat door Dematic onder andere een upgrade uitvoeren van alle hoogbouwkranen en conveyorsystemen in het 26.000 vierkante meter grote distributiecentrum, dat in 1995 in gebruik werd genomen. De besturing van het warehouse-equipment bleek flink verouderd en behoefde dringend modernisering. Frequente storingen leidden tot een hogere doorstroomtijd en latere uitlevering aan de klanten. Bovendien was de technische dienst relatief veel tijd kwijt aan het diagnostiseren van allerlei onbekende storingen die tot een hoge downtijd voerden.

 

Tien jaar garantie

Met de moderniseringsslag moeten de systemen voor een periode van minstens tien jaar weer feilloos werken. Eventuele storingen worden met de upgrade ook sneller herkend en kunnen met behulp van de Dematic-technici ook op afstand gerichter worden opgelost. De upgrade vindt verdeeld over het jaar plaats, waarbij de dagelijkse gang van zaken in het dc zo min mogelijk wordt verstoord.

 

Upgrade

Van de acht hoogbouwkranen voor de pallets wordt het volledige besturingsysteem vervangen door UniDrive SP regelaars, Siemens S7 PLC’s in het nieuwe Profibus DP netwerk en een Leuze barcode positioneer systeem. Nieuwe Simatic touchscreenpanels worden gemonteerd voor zowel de bediening en de diagnosefuncties. De verouderde gelijkstroommotoren en de overbrenging voor de X, Y en Z-as worden samen met de I/O-modules vervangen door nieuwe. De drie conveyorsystemen voor de inbound, outbound en verzending waren allemaal gebaseerd op het verouderde Siemens S5 platform. Ook deze worden geupgrade naar het Siemens S7 PLC platform.

Reageer op dit artikel