nieuws

WDP koopt zes Nederlandse distributiecentra

Warehousing

De Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar WDP heeft de logistieke portefeuille van vastgoedbelegger Wereldhave overgenomen. Het gaat om zes verhuurde logistieke sites: vijf van DHL Express en één van Iron Mountain. Met de overname is een bedrag gemoeid van 42 miljoen euro.

WDP koopt zes Nederlandse distributiecentra
De Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar WDP heeft uit de logistieke portefeuille van Wereldhave onder andere het pand van Iron Mountain overgenomen

De distributiecentra waar het beursgenoteerde WDP de hand op heeft weten te leggen zijn voornamelijk gevestigd in de Randstad. De overname van de logistieke portefeuille van Wereldhave, dat al geruime tijd bezig is met de verkoop van al zijn logistieke panden onder de twintig miljoen euro, is ook in lijn met het nieuwe groeiplan voor Nederland dat WDP midden februari lanceerde.

 

Driejarige huurcontracten

De overname omvat zes verhuurde logistieke sites, waarvan vijf in respectievelijk Alkmaar, Amsterdam, Amersfoort, Utrecht en Rosendaal verhuurd zijn aan DHL Express met een gemiddelde looptijd van drie jaar tot aan de eerste opzegmogelijkheid. Het zesde pand van Iron Mountain in Alphen aan de Rijn is verhuurd voor 9,5 jaar.

 

Definitieve overdracht

De gemiddelde globale huurperiode voor de zes panden bedraagt volgens opgave van WDP net geen vier jaar. De definitieve overdracht van de panden vindt plaats op 1 mei aanstaande. De totale jaarlijkse huurinkomsten van deze portefeuille bedroegen op 31 december 2010 iets meer dan vier miljoen euro. Dit bedrag kan vanaf medio volgend jaar afnemen door een eerste opzegmogelijkheid van DHL Express in één van de panden, de overige DHL-panden lopen tot 2014 en 2015.

 

Accelerator groei

"Deze overname betekent een aanzienlijke versterking van onze aanwezigheid op de Nederlandse markt waar we verder willen groeien tot een belangrijke speler. Deze transactie is een nieuwe accelerator voor onze groei in Nederland," aldus WDP CEO Joost Uwents. De WDP-portefeuille in Nederland is met deze laatste transactie gegroeid met meer dan 25 procent tot 200 miljoen euro.

Uwents: "De zes panden die we nu hebben liggen op toplocaties in de Randstad, die complementair zijn met onze huidige sites die voor het leeuwendeel in het zuiden van Nederland zijn gesitueerd."

Reageer op dit artikel