nieuws

Van Uden start bouw multi-client dc in Waddinxveen

Warehousing

Logistiek dienstverlener Van Uden Logistics vierde gisteren de start van de bouw van een nieuw distributiecentrum, direct naast de A12 in Waddinxveen. De helft van het 40.000 vierkante meter grote gebouw is gereserveerd voor Nestlé Nederland. Voor de andere helft is de vervoerder van levensmiddelen en dranken nog in gesprek met mogelijke klanten.

Van Uden start bouw multi-client dc in Waddinxveen
Afgelopen woensdag 23 maart is op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw multi-client warehouse, Van Uden Logistics bouwt dit dc pal aan de A12 in Waddinxveen.

“We willen graag meerdere klanten in één distributiecentrum’, zegt algemeen directeur Wybe Jan Bleeker van Van Uden tegen het Financieele Dagblad. "Supermarkten bestellen meer verschillende producten dan vroeger, maar in kleinere aantallen. Als je verschillende klanten in een distributiecentrum hebt, kun je de vrachtwagens efficiënter vullen.”

 

Omzetgroei

Het familiebedrijf Van Uden zo meldt het FD komt de economische crisis goed door. In het lastige jaar 2009 wist de logistiek dienstverlener een bescheiden omzetgroei van 0,9 procent te behalen (naar 21,2 miljoen euro) ten opzichte van 2008, een resultaat dat in 2010 herhaald werd. De door Van Uden vervoerde levensmiddelen zijn niet heel conjunctuurgevoelig.

 

Optimisme

Mede dankzij de investering van ‘enkele tientallen miljoenen’ in het distributiecentrum, is Bleeker optimistisch over de toekomst. “We kunnen groeien door diversere producten te vervoeren, foodgerelateerde dingen als servies bijvoorbeeld. Bij ketens als Albert Heijn richten ze zich daar heel erg op.” Voor 2011 verwacht Bleeker dan ook verdere omzetstijging.

 

Fijnmazige distributie

Het nieuwe dc wordt gerealiseerd op logistiek bedrijvenpark Doelwijk in Waddinxveen. De locatie is gekozen door Van Uden vanwege de ideale ligging voor de fijnmazige distributie van FMCG, wijnen en gedistilleerde dranken. Het energiezuinige pand krijgt een opslagcapaciteit van 40.000 vierkante meter en veertig laad- en losdocks.  

Reageer op dit artikel