nieuws

TEUN laadt nu ook bierfusten

Warehousing

Na de PIQR en de PAQR, de bekende los- en laadsystemen van TEUN voor dozen, is er nu een nieuwe variant, speciaal voor bierfusten: de PAQR BK. Deze lost een probleem op dat vrijwel alle brouwers en bierfustfabrikanten wel kennen: het lastige, fysiek zware en inefficiënte laden van biervaten in containers en trailers.

TEUN laadt nu ook bierfusten
PAQR BK

Handmatig stapelen van biervaten vanaf de pallet in de container of trailer is een zeer zware belasting voor de medewerkers. Er zijn veel mensen voor nodig, het kost veel tijd en het risico op lichamelijke klachten is groot. Bovendien worden de fusten staand in de container gestapeld, wat de stabiliteit niet ten goede komt. Voor een optimale belading moeten de vaten liggend worden ingeladen. Dat kan nu dus heel eenvoudig met de PAQR BK.

 

Werkwijze

Voor het beladen van standaard zeecontainers werkt de PAQR BK met het door TEUN ontwikkelde Position Measurement System. PAQR BK kan met een draadloos controlepaneel binnen het magazijn rijden. De omnidirectionele wielen zorgen voor een grote flexibiliteit. Alle verzamelde data kunnen direct worden ingevoerd in het bestaande WMS-systeem. Een  20 foot container zal  in ongeveer  90 minuten geladen worden met 320 gevulde 50-liter fusten. De aan- en afvoer van pallets kan door een heftruckchauffeur worden verzorgd. De grijpunit van de PAQR BK is voorbereid op eventuele afwijkingen door bestaande beschadigingen aan de fusten. De unit pakt de fusten van de pallet en laadt ze volgens een vooraf door de brouwer gedefinieerd laadpatroon in de container. Zowel 20-, 30- als 50-liter fusten kunnen op deze manier worden geladen.

Reageer op dit artikel