nieuws

Logistica 2012: meer nadruk op logistieke dienstverlening

Warehousing

De komende Logistica zal naast de ruime aandacht die er is voor noviteiten op het gebied van intern transport ook in het teken staan van logistieke dienstverlening en logistiek vastgoed. Heftruckmerken Toyota Material Handling, Jungheinrich, Atlet en Crepa hebben zich al aangemeld voor de Logistica 2012 die plaatsvindt van 13 tot en met 16 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Logistica 2012: meer nadruk op logistieke dienstverlening
De eerste voorbereidingen voor Logistica, die van 13 tot en met 16 november 2012 plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht, zijn inmiddels in volle gang.

Volgens Frank Klein Tank, van VNU Exhibitions en project manager van Logistica, zullen het aanbod en de aandachtsgebieden dezelfde blijven als voorgaande editie met hier en daar een toevoeging. "Uit bezoekersonderzoek van Logistica 2009 kwam naar voren dat logistiek managers niet alleen op zoek zijn naar oplossingen om hun logistieke proces te verbeteren, maar ook interesse hebben in de rol die dienstverleners hierin kunnen spelen. Om die reden komt er een sector met logistieke dienstverlening. Daarnaast wordt extra aandacht besteed aan logistiek vastgoed en hulpmiddelen."

 

Aandacht innovatie

In samenspraak met de stichting Logistica wordt volgens Tank nu gewerkt aan een uitgebreid inhoudelijk programma."Thema’s als efficiënt werken en veiligheid komen zeker aan de orde. Daarnaast is er volop aandacht voor innovatie in material handling op de Scala Logistica demonstratiepleinen. Bedrijven kunnen deze pleinen gebruiken om innovatieve, logistieke toepassingen live te demonstreren."

 

Logistica Award 

De Logistica Award van de Stichting Logistica en VNU Exhibitions Europe, wordt uiteraard ook weer uitgereikt. In 2009 waren de MLS-spider, een geautomatiseerd modulair grijpersysteem, van RSW en PIQR, automatisch laad- en lossysteem, van de firma TEUN de winnaars van deze award.

 

ICT & Logistiek

Gelijktijdig met Logistica 2012 vindt net als de voorgaande edities ICT & Logistiek plaats, de jaarlijkse vakbeurs met een groot aanbod van ICT toepassingen en -diensten in de logistieke keten.

Reageer op dit artikel