nieuws

Fetim bundelt distributie in centraal dc

Warehousing

De Fetim Group, een wereldwijd opererende verkooporganisatie van producten voor doe-het-zelf-ketens, heeft begin februari een centraal distributiecentrum in gebruik genomen in het Afrikahaven-complex in het Amsterdamse havengebied. Met de centralisatie van de distributieactiviteiten wil Fetim haar klanten efficiënter bevoorraden.

Fetim bundelt distributie in centraal dc
De Fetim Group, een wereldwijd opererende verkooporganisatie van producten voor doe-het-zelf-ketens, heeft begin februari een centraal distributiecentrum in gebruik genomen in het Afrikahaven-complex

In een periode van driekwart jaar is verdeeld over twee fases het distributiecentrum gebouwd. Het distributiecentrum bestaat uit vier geschakelde brandcompartimenten die elk tienduizend vierkante meter groot zijn. Via brandwerende hefschuifdeuren zijn de verschillende magazijngedeeltes intern bereikbaar. De bedrijfsruimte heeft een oppervlak van 38.880 vierkante meter, een mezzanine van 4.320 vierkante meter en 110 vierkante meter kantoorruimte.

 

Bouwmanagement

Het distributiecentrum van Fetim is door Archicom Consultants + Archineers + Managers gerealiseerd in opdracht van logistiek vastgoedbelegger DHG. Ook het bouwmanagement is uitgevoerd door logistiek en bouwkundig ingenieursbureau uit Eindhoven.

 

Gefaseerde bouw

Het project Afrikahaven maakt onderdeel uit van het Amsterdamse havengebied. De totale oppervlakte van het multimodale distributiecentrum Afrikahaven bedraagt circa 110.000 vierkante meter. De nieuwbouw van het complex is verdeeld over twee fases gerealiseerd. Met de verhuurtransactie aan Fetim is voor verhuur nog ongeveer 38.000 vierkante meter magazijnruimte beschikbaar.

Reageer op dit artikel