nieuws

Broodfabrikant VS kiest voor WMS van Pcdata

Warehousing

Broodfabrikant VS kiest voor WMS van Pcdata
Flowers Foods, één van de leidende broodfabrikanten in de Verenigde Staten, gaat dit jaar in haar distributiecentra door met de implementatie van het WMS systeem van het Nederlandse softwarebedrijf Pc

Flowers Foods, één van de leidende broodfabrikanten in de Verenigde Staten, gaat dit jaar in haar distributiecentra door met de implementatie van het WMS systeem van het Nederlandse softwarebedrijf Pcdata. Flowers Foods heeft in Amerika 39 industriële bakkerijen. Na de eerste geslaagde pilots wil het bedrijf de WMS-oplossing implementeren bij al haar bakkerijen.

Afgelopen maand is de zesde site opgestart. Aan het eind van dit jaar zullen vijftien bakkerijen gebruik maken van de WMS-oplossing van Pcdata uit Kerkrade.

 

Blauwdruk

Flowers Foods en Pcdata hebben in de eerste pilots samengewerkt bij de ontwikkeling van een systeemblauwdruk die als standaard is gaan dienen voor alle processen in de bakkerijen. Tijdens de WMS-implementaties bij de eerste bakkerijen, is deze oplossing de blauwdruk geworden voor de overige vestigingen van de broodfabrikant.

 

Tracking & tracing

Met het Pcdata’s Distrib WMS systeem is ‘Flowers’ in staat om al haar productbewegingen te tracken en te tracen: vanaf het moment dat de producten van de productielijn rollen tot en met het transport per vrachtauto. Een ander voordeel is dat het bedrijf, volgens eigen zeggen, nu de goederenbewegingen tussen meerdere bakkerijen volledig en beter kan traceren.

 

Uitleveringsgraad beter

Volgens het softwarebedrijf uit Kerkrade, dat één van de marktleiders is wereldwijd in WMS-systemen voor industriële bakkerijen, is de uitleveringsaccuratesse met de implementatie van het WMS gestegen. Tegelijkertijd is het productverlies fors verminderd dankzij de tracking en tracing oplossing vanaf de productielijnen tot aan de klant.

 

Put to Light 

Vaak gaan dit soort registraties ten koste van de productiviteit en efficiency in het magazijn, maar volgens Pcdata is hier geen sprake van door de toepassing van de lean Pcdata tools zoals Put to Light voor het orderpicken en de automatische ‘wide range’ scanners bij de laaddeuren. Toepassing van deze orderpickoplossingen heeft juist gezorgd voor een productiviteitsverhoging in de magazijnen. Het zelfde werk, inclusief de registratie, wordt nu namelijk door minder mensen uitgevoerd.

Flower Foods maakt gebruik van de volgende functionaliteiten in Distrib WMS:

  • Production output registratie
  • Voorraad registratie
  • Tracking & tracing van alle product bewegingen middels barcoding
  • Automatisch scannen van uitgaande producten bij de laaddocks
  • Put to Light om gemengde stapels te sorteren
  • Real time SAP Integratie
  • Intra company tracking & tracing

 

Reageer op dit artikel