nieuws

Amazon laat mega dc bouwen bij Duisburg

Warehousing

De Amerikaanse e-commerce gigant, Amazon.com laat in Rheinberg in de buurt van Duisburg een logistiek centrum bouwen van ongeveer 110.000 vierkante meter. De planning van Amazon is om op de nieuwe vestigingslocatie maximaal 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren. De nieuwbouw van dit mega dc begint deze maand.

Amazon laat mega dc bouwen bij Duisburg
Artist impression van het Amazon logistiek centrum in het Duitse Rheinberg. Het pand wordt ontwikkeld door Goodman.

Volgens Allan Lyall, vice president European Operations bij Amazon, viel de keuze op Rheinberg vanwege zijn gunstige geografische ligging in Europa. "Met name uitstekende verbinding met alle belangrijke snelwegen, wat ons toegang geeft tot een grote werkgelegenheid, alsmede de goede samenwerking met de stad Rheinberg zijn de belangrijkste redenen voor de keuze van deze locatie", aldus Lyall.

 

Vijfde dc

Het logistiek centrum in Rheinberg is het vijfde logistieke centrum dat logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman ontwikkelt voor Amazon in Europa. Het Amerikaanse bedrijf heeft drie dc’s in Duitsland. Daarnaast is Goodman ook betrokken bij de ontwikkeling van Amazon-panden in Orléans (Frankrijk) en Swansea in Wales.

 

Uitbreiding Schotland

Daarmee is de expansiehonger nog niet gestild want afgelopen januari kondigde de Amerikaanse internetwinkel ook aan dat het de logistieke activiteiten in Schotland aanzienlijk wil uitbreiden. Amazon gaat in Dunfermline een logistiek centrum bouwen, dat ruim 750 nieuwe banen oplevert.

Reageer op dit artikel