nieuws

Topa beschermt transportverpakkingen

Warehousing

Leverancier van industriële transportverpakkingen Topa Verpakking heeft twee nieuwe beschermings- en stabiliseringsproducten voor transportverpakkingen in het assortiment. Het betreft de producten Flashpac en Mondaplen.

Topa beschermt transportverpakkingen
Flashpac instant foam-in-bag Topa

Flashpac (foto) is een zogenoemde foam-in-place-oplossing. Twee componenten in een zak reageren met elkaar zodra ze met elkaar in contact komen, waardoor de zak uitzet en zich rondom het product vormt. Het schuim neemt vervolgens een vaste vorm aan, zodat het product optimaal beschermd en vastgezet wordt. Mondaplen is een beschermingsproduct gemaakt van polyethyleen (LDPE). Dit is op zich niet nieuw, maar dit product heeft een golfstructuur die vergelijkbaar is met golfkarton. Hierdoor is het flexibel en gemakkelijk om het product te vormen. Topa verpakking toont beide producten ook tijdens de Empack, die op 15 en 16 maart in De Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch plaatsvindt

 

Milieuvriendelijk

Flashpac is een milieuvriendelijke manier van verpakken, onder andere doordat de verpakkingen worden geproduceerd zonder CFK’s en er geen vaten weggegooid moeten worden. Flashpac is beschikbaar in drie varianten voor zowel groot- als kleinverbruikers: Flashpac Instant Foam-in-bag, Flashpac Light Duty System (foto, rechts) en Flashpac Heavy Duty System. De laatste is beschikbaar in verschillende vloermodellen en kan omgebouwd worden tot een verplaatsbare werktafel. Ook is het mogelijk om Flashpac Heavy Duty System te integreren met een paktafel.

 

Multifunctioneel

Mondaplen (foto, links) is beschikbaar in een open en gedekte golf, waarbij de keuze afhankelijk is van het te verpakken product en de benodigde bescherming. De beschermingsoplossing is ook geschikt om producten te scheiden en te fixeren, dozen op te vullen en hoeken te beschermen. Bovendien geeft het een minimum aan afval en kan het eenvoudig hergebruikt worden. Dit verpakkingsproduct kan op maat afgeleverd worden in verschillende kleuren, bedrukkingen en met opties zoals vochtwerende laminering, anti-statische behandeling en een zelfklevende laag.

 

Reageer op dit artikel