nieuws

Goodman bouwt in Leipzig dc voor DB Schenker

Warehousing

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman heeft begin deze week met DB Schenker Logistics een overeenkomst heeft getekend voor de bouw van een zogeheten pre-committed warehouse in Leipzig. Vanuit dit dc, met een omvang van 63.000 vierkante meter, zal Schenker de logistieke diensten verzorgen voor BMW.

Goodman bouwt in Leipzig dc voor DB Schenker
Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman heeft begin deze week met DB Schenker Logistics een overeenkomst heeft getekend voor de bouw van een zogeheten pre-committed warehouse in Leipzig.

De verwachting is dat er circa 600 nieuwe banen worden gecreëerd wanneer het dc volledig operationeel is. Het magazijn wordt volgens Goodman gebouwd met het oog op de automotive logistiek en zal een totale verhuurbare oppervlakte hebben van circa 81.000 vierkante meter. Deze zal zijn onderverdeeld in een magazijn van 52.000 vierkante meter en 2.000 vierkante meter kantoorruimte.

 

Zijwaarts laden

Het gebouw krijgt daarnaast 8.600 vierkante meter overdekte zones voor zijwaarts laden, 35 laadperrons en 18.000 vierkante meter onoverdekt opslagterrein. De capaciteit van het warehouse kan met nog eens vijftien laadperrons worden uitgebreid.

De overdracht vindt gefaseerd plaats tussen juli en november van dit jaar. Voor dit nieuwbouwproject wordt een bedrag uitgetrokken van meer dan 33 miljoen euro.

 

Handelscentrum

Goodman heeft een stuk grond van 272.000 vierkante meter aangekocht tegenover de bestaande BMW-productiefaciliteit in Leipzig aan de snelweg A14. De locatie ligt naast het nieuwe handelsbeurscentrum. Van de totale locatie zal 138.000 vierkante meter worden ontwikkeld ten bate van het nieuwe magazijn van DB Schenker Logistics.

 

Verstedelijkte regio

Het nieuwbouwproject in Leipzig bevindt zich in de Saksische Driehoek, een verstedelijkte regio in Duitsland, die bestaat uit de voormalige DDR-steden Chemnitz, Dresden, Halle, Leipzig en Zwickau. De locatie ligt circa 120 kilometer ten zuiden van Berlijn en 140 kilometer ten noorden van Praag.

Reageer op dit artikel