nieuws

Goldsteig optimaliseert magazijn met Witron

Warehousing

Het Duitse Goldsteig Käsereien Bayerwald GmbH vergroot en optimaliseert het magazijn in de hoofdvestiging in Cham samen met magazijnautomatiseerder en –inrichter Witron uit Parkstein. Het project moet voor het einde van 2011 zijn afgerond.

Goldsteig optimaliseert magazijn met Witron
Goldsteig Kasereien

Witron Logistik + Informatik vergroot met het project de  logistieke capaciteiten van Goldsteig. Bovendien wordt het bestaande hoogbouwmagazijn verder geoptimaliseerd in het kader van een algemene sanering.  Goldsteig  is een grote producent van  mozzarella, zogenaamde ‘harde kaasproducten’, ‘snijdbare kaas’ en ‘zachte kaas’. De firma heeft 530 medewerkers. De jaaromzet bedroeg in 2009 ca. 380 miljoen euro.

 

Projectomvang

Het project bestaat voor Witron uit het realiseren van een hoogbouwmagazijn met 5 gangen met ca. 15.000 palletlocaties. Het geheel is ingedeeld in drie temperatuurzones. In het ‘warme’ magazijn rijpen de kaasproducten bij + 20 graden Celsius. In twee gekoelde afdelingen wachten bij 0-6 °C en 3-6 °C de eindproducten op verzending. De kranen die in dit systeem toegepast worden, kunnen door geïntegreerde meetinrichtingen de rijpheid van de kaas vaststellen. Dit is uiterst belangrijk voor het bewaken van de kwaliteit en de verdere verwerking.

 

Hoogbouwmagazijn

Het hoogbouwmagazijn wordt als siloconstructie gebouwd. Het is magazijn is met conveyors verbonden met de beide etages van het kaasverwerkingscentrum, de diverse productielijnen, de verpakkingslijnen, de palletiseer-robots en de verzendafdeling. In de conveyors is ook een zogenoemde rijpheidscontainer-omkeerstation geïntegreerd. Hier worden de kazen automatisch omgekeerd, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

 

Regeneratie

In het verleden werden door de logistiekexpert uit Parkstein onder andere twee automatische pallethoogbouwmagazijnen met 6 gangen in bedrijf genomen. In het kader van omvangrijke moderniseringsmaatregelen krijgen de daar toegepaste kranen en transporttechniekcomponenten nu aandrijvingen en besturingen met de allernieuwste technologie.  Een deel van de kranen wordt geschikt gemaakt voor energie teruglevering aan het net wanneer een kraan afremt.

 

WMS

Verder wordt het bestaande WMS systeem vervangen door een Witron-magazijnbeheersysteem (WMS) inclusief het volledige magazijn goederenstroom beheer. Het WMS wordt gestandaardiseerd op alle afdelingen binnen het magazijn op de vestiging Cham geïmplementeerd. Het nieuwe Witron-WMS vervangt daarnaast een systeem van een andere leverancier,  dat momenteel nog in een ander hoogbouwmagazijn van Goldsteig wordt gebruikt.

 

Reageer op dit artikel