nieuws

CeMAT verwacht economische groei in 2011

Warehousing

De beursorganisatie van de CeMAT gaat uit van een economische groei in 2011 van 9 procent in Duitsland. Het enige voorbehoud ligt in het economisch herstel in de zwakkere Eurolanden, die nog een remmende factor voor het geheel kunnen vormen. In Hannover gaf ook een twintigtal exposanten acte de présence met te verwachten beursnieuws.

CeMAT verwacht economische groei in 2011
CeMAT beursorganisatie

Dr. Andreas Gruchow, lid van de Board of Deutsche Messe AG (foto, 3e van rechts) baseert deze prognose op de V-vormige curve van de afgelopen recessie en het daarmee aantoonbare snelle herstel vanaf najaar 2010 die zich onverminderd lijkt door te zetten in het komende jaar. Een groei van 9 procent t.o.v. rampjaar 2009 en de nasleep in 2010 lijkt veel, maar daarmee komt het niveau feitelijk weer terug op dat van de jaren 2005/2006.

 

Duurzaamheid 

CeMAT 2011 in Hannover staat dit jaar in het teken van ‘duurzaamheid in de intralogistiek’. Aanleiding zijn de stijgende prijzen van energie en grondstoffen en de noodzaak van CO2-reducering, omwille van het milieu. De focus ligt daarbij volgens de CeMAT-organisatie beslist niet op duurzaamheid als trendy verkoopargument, maar op het zoeken naar de juiste balans tussen milieu, sociale verantwoordelijkheid en economisch succes. De organisatie verwacht dit jaar rond de 1000 exposanten, die hun producten, innovaties en diensten op 80.000 m2 beursoppervlak aan het bezoekend publiek zullen tonen. De helft van de exposanten komt uit het buitenland. ‘Daarmee blijft de CeMAT wereldwijd de onbetwiste nummer een van de logistieke beursevenementen’, stelt  Dr. Gruchow.

 

Forums

De Federal Logistics Association (BVL) organiseert dit jaar voor de eerste keer het grote internationale CeMAT-forum over ‘duurzaamheid in de intralogistiek’. Experts zullen er met elkaar en de bezoekers discussiëren over de inrichting van duurzame supply-chains, transportnetwerken en intermodaliteit in met name Brazilië, China, India, Rusland en de USA. Verder zijn er forums op het gebied van binnenvaart en zeevaart, verpakkingstechnieken & Auto-ID systemen, Op het gebied van opleiding en scholing is er de Intralogistics Campus over de noodzaak van meer hoger geschoolde logistieke managers en TectoYou voor jongeren die werkzaam willen zijn als magazijnmedewerker.

 

Exposantennieuws

Een twintigtal exposanten gaf acte de présence op de preview van de CeMAT in Hannover. Samengevat kan de bezoeker van hen het volgende aan nieuws en noviteiten verwachten:

Download hieronder de pdf met nieuws van een aantal exposanten.

 

 025-2011-en-CeMAT Preview Exhibitors.

 

Bekijk hieronder het fotoalbum met enkele beursnoviteiten.

 

Reageer op dit artikel