nieuws

Bloempotten etiketteren met Zetes

Warehousing

Zetes Labelling Systems introduceert het MD4000 etiketteersysteem voor semiautomatisch printen en aanbrengen van klantspecifieke etiketten op bloempotten. Deze oplossing vervangt het tijdrovende handmatig plakken van etiketten op bloempotten.

Bloempotten etiketteren met Zetes
Zetes potplanten etikettering

De MD4000 van Zetes Labelling Systems vereenvoudigt en versnelt zowel het inpakken als etiketteren van bloempotten. Alle potplanten worden per klantorder via een transportband van de productielijn naar een inpakstation gestuurd. Daar haalt men de potten in één beweging van de band en langs het print- en etiketteersysteem. Tijdens deze handeling blaast de MD4000 snel een net geprint etiket met perslucht op elke bloempot.

 

Terugverdientijd

Het print- en etiketteersysteem voor potplanten is volledig autonoom te gebruiken, of te koppelen aan branchespecifieke software, zoals FloraConnect. Het automatisch etiketteren levert zowel tijdwinst als een kostenbesparing op. Praktijkervaringen van kwekers tonen volgens de leverancier aan dat dit systeem door besparingen op de arbeidskosten binnen circa een half jaar zichzelf terugverdient. Zetes demonstreert het nieuwe MD4000 print- en etiketteersysteem op stand 301 van de Tuinbouw Relatiedagen, die van 15 t/m 17 februari in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden.

Reageer op dit artikel