nieuws

Amerikaanse kledingigant vestigt EDC in West-Brabant

Warehousing

De Amerikaanse kledingigant Forever 21, een van de snelst groeiende retailbedrijven in de wereld, opent in Bergen op Zoom een Europees distributiecentrum voor het gehele Europese continent. In West-Brabant neemt het bedrijf in eerste instantie een magazijn van 10.000 vierkante meter in gebruik, waar direct al 25 personen in de orderpicking en distributie aan de slag gaan.

Amerikaanse kledingigant vestigt EDC in West-Brabant
De Amerikaanse kledingreus Forever 21, een van de snelst groeiende retailbedrijven in de wereld, opent in Bergen op Zoom een Europees distributiecentrum voor het gehele Europese continent.

Het Amerikaanse kledingbedrijf is van plan om op korte termijn in fases te willen doorgroeien naar 150 medewerkers. Dit hangt er wel vanaf hoe snel Forever 21 er in slaagt om de Europese markt te veroveren.

In het nieuwe EDC zullen de gebruikelijke distributie werkzaamheden, maar vooral ook waarde toevoegende activiteiten worden uitgevoerd, zoals het uitpakken, sorteren, etiketteren, prijzen, inpakken, labelen en verzendklaar maken van de kleding en accessoires.

 

Europese webshop 

Naast de levering aan de eigen winkels zal ook de uitlevering van de Europese webshop vanuit Bergen op Zoom plaatsvinden. Het distributiecentrum wordt daarvoor uitgerust met de benodigde magazijnsystemen middelen om dat grotendeels geautomatiseerd uit te voeren.

 

Hoofdkantoor Breda

Forever 21 is sinds 1984 in de Verenigde Staten actief met trendy mode en bijbehorende accessoires zoals schoenen, tassen, riemen en cosmetica in snelwisselende collecties, tegen aantrekkelijke prijzen, voor een jong en trendgevoelig publiek. De keten ontwikkelt zich snel en wil in Europa de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld H&M en Zara. Forever 21 heeft een jaaromzet van meer dan 2.3 miljard dollar in 2009. Het besluit van het kledingbedrijf om een EDC te vestigen volgt kort nadat het contract was getekend voor vestiging van het nieuwe Europese hoofdkantoor in het naburige Breda.

 

Multimodale ligging 

Rob Cuijpers, Administrative Director Europe van Forever 21 zegt hierover: "Door de contacten die we bij de recente vestiging van ons hoofdkantoor in de Breda hebben opgedaan en onze ervaringen in dat vestigingstraject, was ons eigenlijk al vrij snel duidelijk dat geen enkele locatie in Nederland beter geschikt zou zijn voor ons distributiecentrum".

Volgens Cuijpers gaf de doorslag de ligging van Bergen op Zoom aan het water, met eigen containerterminals, en in de nabije toekomst de A4 gekoppeld aan het net iets gunstigere prijsniveau van grond en commercieel vastgoed.

 

Axa eigenaar pand

Regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant en de gemeente Bergen op Zoom zijn verantwoordelijk voor de acquisitie van Forever 21. Bij die acquisitie is nauw samengewerkt met de Netherlands Foreign Investment Agency en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De huisvestingsprocedure is mede verzorgd door Axa de eigenaar van het complex, dat Forever21 gaat huren in de logistieke hotspot nummer 1 van 2009.

 

Reageer op dit artikel