nieuws

Alpac exporteert met kunststof pallets

Warehousing

Alpac Kunststofbakken en Pallets brengt een kunststof exportpallet voor eenmalig gebruik op de markt voor zowel food als non-food producten. De tweede noviteit betreft een opvouwbare kunststof pallet met afneembaar deksel; de ‘Flexbox’ voor meermalige toepassing.

Alpac exporteert met kunststof pallets
Alpac exportpallet

De exportpallet (foto) heeft de basisafmetingen 1140x760x155 mm en is daarmee geschikt voor efficiënte belading in zowel 40 als 20 foot containers en trailers. Door deze specifieke afmeting zijn er 9 palletplaatsen meer gecreëerd dan het huidige aantal van 22 palletplaatsen (in blokformaat). Dit kan volgens Alpac uit Deventer een flinke vermindering van de vrachtkosten per artikel of per kg opleveren. De exportpallet is nestbaar en met en zonder opstaand randje leverbaar.

 

Sterk 

De pallet is uit 1 stuk gespoten en weegt 5,6 kg. Het dynamisch draagvermogen is 800 kg en de statische belasting is 1500 kg. De pallet is volledig recyclebaar aan het einde van de levenscyclus. Het materiaal bestaat uit virgin HDPE of gerecycleerd HDPE. De pallet absorbeert geen vloeistoffen en is gemakkelijk te reinigen.

 

Flexbox

Het Flexbox systeem (foto onder) bestaat uit een pallet + opzetwand + een deksel. Het systeem is bedoeld voor meermalige toepassingen en is volgens de leverancier sterk, fexibel en ruimtebesparend. Het materiaal van deze Flexbox pallet en deksel is HDPE recyclaat en de opzetwanden zijn van slagvast PVC. De standaardhoogte van de opzetwand is 330 mm. De ingeklapte hoogte van de opzetwand is 107 mm. Er zijn 2 standaard afmetingen: 1200×800 mm en 1200×1000 mm. De wanden zijn onderling stapelbaar. Het volume varieert van 265 liter t/m 1095 liter. De Flexbox heeft een stapelweerstand tot 4000 kg statisch, 1500 kg dynamisch en 800 kg in de stelling.

 

Reageer op dit artikel