nieuws

Witron bouwt dc voor Coop in Noorwegen

Warehousing

Witron bouwt in Oslo een compleet geïntegreerd distributiecentrum voor food retailer Coop in Noorwegen. Met een omzet van 4 miljard euro en een marktaandeel van 24 procent is Coop Norge Handel AS de op twee na grootste food retailer van Noord-Europa.

Witron bouwt dc voor Coop in Noorwegen
Coop dc Oslo Noorwegen

De retailer heeft plannen voor een distributie centrum in de directe omgeving van Oslo waarin alle temperatuurgebieden voorkomen. Hoofdaannemer is Witron Logistik + Informatik GmbH. Het logistieke gebouw heeft een oppervlak van 50.000 m2, en vanaf dit distributie centrum zal Coop de oostelijke gedeelten van Noorwegen gaan beleveren.

 

Functie

Het distributie centrum zal ook de centrale magazijn functie vervullen voor langzaam lopers en speciale artikelen voor 850 Coop winkels in heel Noorwegen. De site bevat bijna 12,500 verschillende artikelen van het kruidenierswaren assortiment, en bovendien het vers assortiment (+2 graden), maar ook diepvries (- 25 graden) en groenten en fruit (respectievelijk +7 en +12 graden).

 

Energiezuinig

Alle pallet kranen en conveyors worden gebouwd door Witron dochter FAS en worden voorzien van milieuvriendelijke energiebesparende, synchrone aandrijf technieken. Witron zal naast het ontwerp de IT- en PLC-besturing en alle mechanische componenten leveren. De technische service en besturing van het logistieke centrum wordt gemanaged door een Witron Onsite Team.

Reageer op dit artikel