nieuws

TNT Post Pakketservice bestelt energiezuinige sorteersystemen

Warehousing

TNT Post Pakketservice heeft nieuwe energiezuinige sorteersystemen besteld bij Crisplant. Deze worden toegepast in vier sorteer- en distributiecentra in Nederland.

TNT Post Pakketservice bestelt energiezuinige sorteersystemen
Crisplant LS4000E tilttray sorter

Het contract voor levering, ontwerp en projectintegratie van de LS-4000 sorteersystemen in de sorteer- en distributiecentra volgt op de installatie van een Crisplant LS-4000E sorteersysteem bij het sorteer- en distributiecentrum van TNT Post Pakketservice in Utrecht. De nieuwe sorteersystemen combineren een hoge sorteercapaciteit, ‘gentle handling and zero damage’ van de producten. Ook claimt deze leverancier een hoge systeembetrouwbaarheid, een lage impact op het milieu en een lage Total Cost of Ownership. Het ontwerp maakt het tevens mogelijk de systeemcapaciteit in de toekomst verder uit te breiden. Crisplant is onderdeel van de Beumer Groep.

 

75 procent minder energieverbruik

Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur van TNT Post Pakketservice, merkt op: "Het succes van deze LS-4000E dient als basis voor ons besluit om dit sorteersysteem ook in onze andere sorteercentra toe te passen. Het feit dat het LS-4000E sorteersysteem 75 procent minder energie verbruikt dan vergelijkbare sorteersystemen, betekent dat we zowel de impact op het milieu als onze bedrijfskosten kunnen verlagen."

 

Minder ruimte

Crisplant directeur logistieke systemen, Henrik Mortensen benadrukt daarnaast ook het efficiënt gebruik van de ruimte. "Het modulaire ontwerp van de LS-4000E en de speciaal ontwikkelde chutes die de verwerking van een brede range productafmetingen ondersteunt, maken dat het systeem op een zeer beperkt vloeroppervlak kan worden geïnstalleerd, zodat er meer vloerruimte beschikbaar blijft voor de overige processen, zoals het laden en lossen van zendingen."

Reageer op dit artikel