nieuws

Studenten onderzoeken RFID op ferropallets

Warehousing

Enkele Limburgse boomkwekers doen samen met studenten van de Fontys Hogeschool Venlo onderzoek naar het gebruik van RFID-technologie op ferropallets. Het onderzoek is een interregionaal Nederlands-Duits project getiteld ‘RAAS RFID nu’ (RFID Application And Support).

Studenten onderzoeken RFID op ferropallets
Studenten onderzoeken samen met de boomkwekers de mogelijkheden van RFID op ferropallets

Duitse studenten aan de hogeschool zijn inmiddels begonnen met schrijven van een testprogramma om met RFID-labels de interne logistiek te volgen. Het programma is in januari klaar zo meldt de website van vakblad De Boomkwekerij. Daarna gaan de studenten het systeem testen bij projectdeelnemer Roparu Rozen in Wanssum.
 

Automatisch factureren
Patrick Wijnhoven van Roparu verwacht voordelen te kunnen behalen met het gebruik van RFID. "Je hoeft data van planten maar één keer in te voeren. Daarna kun je een tag uitlezen en met die data kun je vervolgens bijvoorbeeld automatisch een factuur maken."

 

Deelnemers
Andere deelnemende kwekerijen die zich hebben aangemeld voor dit RFID-project zijn tot nu toe: Decker-Jacobs uit Heythuysen, Fleuren uit Baarlo, Roobeek uit Wellerlooi en Piet Vergeldt uit Lottum.

Reageer op dit artikel