nieuws

Ldv’ers dupe van verbod op aanleg Vossenberg West II

Warehousing

De Tilburgse ondernemers Florent Claassen (directeur van logistiek dienstverlener Claassen) en Wil Versteijnen (directeur van het logistieke bedrijf GVT) vrezen de gevolgen nu zij niet mogen bouwen op Vossenberg West II. Raad van State haalde een streep door de geplande ontwikkeling van het logistieke bedrijvenpark.

Ldv’ers dupe van verbod op aanleg Vossenberg West II
Logistiek dienstverleners GVT en Claassen voelen zich gedupeerd door het besluit van Raad van State om een streep zetten door de plannen voor logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II in logistieke h

Claassen en Versteijnen, die hun beklag doen in de regionale krant het Brabants Dagblad, hebben nog altijd grote plannen voor uitbreiding van hun bedrijven op Vossenberg West II in logistieke hotspot Tilburg, maar voelen zich nu gedupeerd door de recente uitspraak van de Raad van State.

 

Grote tegenvaller

Claassen zou halverwege januari van start gaan met de bouw van een bedrijfspand. "We zijn al anderhalf jaar bezig met de plannen en ons werd verzekerd dat alles honderd procent rond was. We hebben tal van kosten gemaakt en focussen ons al lang op deze uitbreiding. We hebben -ik hoop niet hadden- nieuwe klanten. Dit is een grote tegenvaller en betekent een zware rem op de ontwikkeling van het bedrijf. Het enige wat we nu kunnen doen is de zaak versnipperen, met alle financiële gevolgen van dien."

 

Rem op ontwikkeling
Ook Wil Versteijnen verklaart in het Brabants Dagblad grote problemen te hebben. Hij is in vergevorderd stadium met een klant waarvoor hij op het omstreden logistieke park een distributiecentrum wil bouwen. Hij heeft de bouwtekeningen al klaar en op 10 januari zou de klant het definitieve contract tekenen. "Nu is dat onzeker. Wij worden zeer geremd in onze ontwikkeling. Enorm spijtig. Voor ons, maar ook voor Tilburg. In dat nieuwe dc zou toch honderd man aan het werk kunnen. "

 

Geluidsoverlast

Net voor de kerstdagen trok de Raad van State een streep door de ontwikkeling van het Tilburgse bedrijventerrein. Volgens het rechtsorgaan zijn er te weinig waarborgen tegen geluidsoverlast in een aanpalende woonwijk. Het kwam daarmee tegemoet aan de bezwaren van diverse bewoners van de desbetreffende woonwijk.

 

Geen afstel
Volgens de verantwoordelijk wethouder Erik de Ridder van Economische Zaken wordt er inmiddels met man en macht gewerkt aan een procedure om de plannen alsnog zo snel mogelijk gerealiseerd te krijgen. De wethouder erkent tegenover het Brabants Dagblad dat het daarbij eerder om maanden dan om weken gaat. "Het is buitengewoon zuur. Voor de gemeente want wij hebben ook kosten gemaakt, maar vooral ook voor ondernemers die graag vooruit willen. Maar uitstel betekent geen afstel. We laten ons niet uit het veld slaan door deze juridische fijnslijperij."

Reageer op dit artikel