nieuws

Intermec koopt concurrent Vocollect

Warehousing

Het Amerikaanse Intermec, leverancier van voice-oplossingen, heeft het in Boston gevestigde mobiele technologie bedrijf Vocollect voor 190 miljoen dollar overgenomen. Vocollect beschikt over meer dan 1.500 klanten en 300.000 gebruikers wereldwijd.

Intermec koopt concurrent Vocollect
Intermec koopt concurrent Vocollect

Vocollect is in eigendom van private equity-firma Riverside Partners en een aantal investeerders. "Vocollect zal Intermec’s applicaties en aanbod aan magazijnoplossingen verbreden en helpen om een leidende positie in software georiënteerde oplossingen te krijgen", zegt Patrick Byrne, Intermec president en chief executive officer. "Het gebruik van Voice in een magazijn is volop in ontwikkeling en we verwachten dat het gebruik van deze technologie aanzienlijke groeit en lange termijn kansen biedt voor Intermec."

 

Acceptatie versnellen

"We zijn enthousiast over de combinatie met Intermec," zegt Joe Pager, Vocollect president en chief executive officer. "Met deze samenwerkingen kunnen we de acceptatie en de ontwikkeling van Voice-oplossingen versnellen en wereldwijd mogelijkheden creeren voor nieuwe innovatieve warehouse-oplossingen voor onze klanten en partners."
Na afronding van de transactie, zal Joe Pajer Intermec Voice Solutions gaan leiden en rapporteren aan Patrick Byrne. Vocollect wordt een volle dochteronderneming van Intermec.

 

Financiele resultaten
Intermec verwacht dat de combinatie met Vocollect de omzetgroei zal versnellen en zal laten uitkomen boven de huidige marktgroei. "Op basis van niet-geauditeerde cijfers van Vocollect, zal de omzet van 2010 op 120 miljoen dollar uitkomen. Vocollect verwacht in de toekomst dubbele cijfers te kunnen realiseren.

Het fiscale jaar 2011, na voltooiing van de transactie, zal naar verwachting een omzet opleveren van ongeveer 10 miljoen dollar en bijdragen aan Intermec’s winst per aandeel.

 

In de Benelux worden de producten van Vocollect op de markt gebracht door de partners Zetes, Dalosy, Capturetech, en Psion Teklogix. 

Reageer op dit artikel