nieuws

Distributieproblemen Wärtsilä Moerdijk vallen mee

Warehousing

De twee magazijnen van Wärtsilä in Moerdijk mogen als gevolg van de enorme brand bij Chemie-Pack verloren worden beschouwd. De magazijnen worden niet herbouwd, aldus Gert van Doorn, hoofd communicatie van Wärtsilä Nederland. In totaal is volgens Van Doorn 6.000 vierkante meter opslagruimte verwoest door de brand.

Distributieproblemen Wärtsilä Moerdijk vallen mee
Wärtsilä heeft weinig distributieproblemen als gevolg van de enorme brand bij Chemie-Pack in Moerdijk afgelopen woensdag. De producent van scheepsmotoren zag als gevolg van de brand twee magazijnen in

De vuurzee bij het chemisch bedrijf Chemie-Pack sloeg in de loop van woensdagmiddag over naar het logistieke centrum van de fabrikant van scheepsvoortstuwingssystemen. Daar lagen motoren en reserve-onderdelen opgeslagen van zware scheepsmotoren voor cruiseschepen en tankers, aldus Van Doorn.

 

Schade onbekend 

Het hoofd communicatie van Wärtsilä kan nog niet inschatten hoe groot de schade is voor Wartsila als gevolg van de brand. "Het terrein is door de autoriteiten nog niet vrijgegeven. Het is ook nog niet bekend wanneer we er eventueel wel op kunnen."

 

Verhuizing

Er lagen overigens al plannen om de opslaglocaties in Moerdijk te verhuizen naar het nieuwe logistieke centrum van Wärtsilä in Kampen, dat afgelopen december is opgeleverd. "Eind januari, begin februari zouden de onderdelen naar ons filiaal in Kampen worden overgebracht. We waren voordat de brand uitbrak juist bezig de verhuizing op te zetten", verklaart een Wärtsilä-medewerker in het Brabants Dagblad.

 

Verplichtingen nakomen

Volgens Gert van Doorn heeft de brand geen grote gevolgen voor de distributie van reserve-onderdelen en scheepsmotoren. "In de magazijnen lagen onder andere tweetakt scheepsmotoren opgeslagen. Dit zelfde type motor hebben we ook op voorraad in warehouses in Azië. We verwachten dat we aangegane verplichtingen met klanten in principe kunnen volbrengen, maar enige vertraging is niet uitgesloten."

Reageer op dit artikel