nieuws

Dc Wärtsilä Kampen officieel in gebruik genomen

Warehousing

Het nieuwe distributiecentrum van Wärtsilä in Kampen is gisteren officieel opgeleverd. Vanuit het 37.000 vierkante meter grote distributiecentrumd worden wereldwijd onderdelen voor scheepmotoren gedistribueerd.

Dc Wärtsilä Kampen officieel in gebruik genomen
In september 2009 is de nieuwbouw gestart van het Wärtsilä-dc in Kampen dat ruimte biedt voor 250,000 verschillende onderdelen voor scheepsmotoren.

Wärtsilä heeft zijn hele distributienetwerk geconcentreerd in Kampen. Het zogeheten Centraal Distributie Centrum (CDC) werd al half december in gebruik genomen, meldt het regionale dagblad De Stentor. Als eerste werden reserve-onderdelen vanuit de magazijnen in Zwolle overgebracht naar Kampen.

De komende maanden volgen diverse Europese magazijnen. Alleen in het Amerikaanse Houston en in Singapore blijven nog regionale magazijnen gevestigd voor veel gebruikte onderdelen bestaan.

 

Overhandiging sleutel

De directie zegt tevreden te zijn over het nieuwe distributiecentrum. Het magazijn heeft een capaciteit voor 250.000 verschillende onderdelen voor scheepsmotoren die wereldwijd worden verscheept. De overhandiging van de sleutel door Daniel Fink, topman van de Zwitserse magazijninrichter Swisslog aan Carsten Eisenkrämer, vice president van Wärtsilä Global Logistics Services, vormde de officiële opening van het nieuwe dc dat is gevestigd op bedrijventerrein Zuiderzeehaven in Kampen.

 

Software

Magazijninrichter Swisslog was de hoofdaannemer voor de bouw van dit distributiecentrum. In die hoedanigheid heeft het Zwitserse bedrijf gezorgd voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe warehouse. Ook heeft Swisslog zijn eigen softwareproducten en magazijnbeheersysteem geimplementeerd. In september 2009 (zie foto) werd de nieuwbouw gestart van het Wärtsilä-dc.

Reageer op dit artikel