nieuws

Brezan verdrievoudigt opslagcapaciteit

Warehousing

Het nieuwe distributiecentrum van auto-onderdelenleverancier Brezan is vanaf vandaag operationeel. In Ede is het bedrijf gehuisvest in een dc dat drie keer zo groot is als het vorige onderkomen. Uitbreiding bleek noodzakelijk omdat de auto-onderdelenleverancier de komende tijd, naar eigen zeggen, flink blijft groeien.

Brezan verdrievoudigt opslagcapaciteit
Brezan heeft vandaag een nieuw dc in Ede in gebruik genomen dat drie keer meer opslagcapaciteit biedt dan het vorige onderkomen

Door de extra opslagcapaciteit denkt Brezan de importactiviteiten verder uit te breiden en door te kunnen groeien naar 200 verkooppunten in Nederland, België en Tsjechië. De eerste nieuwe verkooppunten worden in het eerste kwartaal van dit jaar geopend in in Heerhugowaard, Oud-Beijerland, Wormerveer en Oosterwolde.

 

Importgroei opvangen

Het nieuwe distributiecentrum met een oppervlakte van 14.000 vierkante meter, moet volgens inkoop- en marketingmanager Bernard van Walsem ook beter opgewassen zijn tegen het alsmaar toenemende volume aan importproducten. "Met name de import van A-merken groeit hard. Ook dit jaar door de strenge winter is de import van Varta accu’s en private label accu’s uit het verre oosten met vijftien procent toegenomen. Uiteindelijk willen we door expansie van het netwerk ons totale inkoopvolume verdubbelen."

 

Miljoeneninvestering

Het kantoorpersoneel heeft al intrek genomen in het nieuwe pand, de fysieke voorraad werd eind december vorig jaar verhuisd naar de nieuwe dc-locatie in Ede. De bouw van het distributiecentrum kostte de auto-onderdelenleverancier 14 miljoen euro.

Reageer op dit artikel