nieuws

Avery Dennison optimaliseert toeleveringsketen

Warehousing

Avery Dennison zet Orion-PI van Axxom Software in voor de tactische en strategische optimalisatie van haar Europese toeleveringsketen voor papierrollen. Avery wordt ondersteunt bij de analyse en reorganisatie van haar logistieke structuur binnen heel Europa.

Avery Dennison optimaliseert toeleveringsketen
Avery Dennison optimaliseert toeleveringsketen

Avery Dennison is leverancier van zelfklevende materialen en heeft de software van Axxom geïmplementeerd om haar service levels te verbeteren en de totale logistieke kosten effectief terug te brengen. Tal van specifieke bijzonderheden van Avery Dennisons toeleveringsketen, zoals het in verschillende stappen verlopende productieproces, de non-lineaire transportkosten en de diverse, mee te verdisconteren ploegpatronen plaatsten de uitvoerders van dit project voor bijzondere uitdagingen. Avery Dennisons strategische doel is gericht op het kunnen vaststellen en regelmatig herbeoordelen van het optimale aantal en de optimale vestigingslocaties van haar logistieke centra.

 

Verschillende scenario’s 

Onder de voornaamste tactische doelstellingen valt onder meer de geoptimaliseerde distributie van de producten over de verschillende logistieke vestigingen. "Orion-PI biedt ons de mogelijkheid, verschillende scenario’s voor onze productie en ons logistieke netwerk te modelleren, te analyseren en te optimaliseren. Daardoor zijn we nu vervolgens in staat, de transparantie in onze toeleveringsketen significant te verhogen, onze service levels te verbeteren en onze totale logistieke kosten substantieel te reduceren", aldus Sander de Leeuw, project manager bij Avery Dennison. 

 

Orderspecifiek op maat snijden
Een bijzondere uitdaging bij dit project vormt de complexe toeleveringsketen van Avery Dennison. Het bedrijf vervaardigt enkele duizenden verschillende producten op acht Europese productievestigingen; het betreft voornamelijk rollen papierfilm met zelfklevende etiketten en labels. Verderop in het productieproces worden deze rollen in 17 distributiecentra orderspecifiek op maat gesneden en vervolgens aan eveneens een paar duizend afnemers uitgeleverd. Orion-PI stelt het bedrijf in staat, dit tweeledige productiesysteem af te beelden en alle relevante factoren en knelpunten in de analyse en optimalisatie van de toeleveringsketen mee te nemen. Dit betreft vestigingen, capaciteiten, transportroutes en -methodes, leveringsrelaties en materiaalstromen. De software kijkt bovendien naar zowel de service vereisten en de relevante kosten, zoals de vrachtkosten, als naar de opslag-, handling– en snijkosten.

Reageer op dit artikel