nieuws

Van Uden bouwt warehouse voor Maxxium

Warehousing

Logistiek dienstverlener Van Uden Logistics heeft de eerste symbolische bouwhandeling in Zoetermeer verricht voor de realisatie van een nieuw public warehouse. Drankendistributeur Maxxium Nederland wordt in dit deel van het nieuwe warehouse ondergebracht.

Van Uden bouwt warehouse voor Maxxium
Van Uden Logistics - Maxxium

Samen met opdrachtgever Maxxium Nederland zijn de mogelijkheden onderzocht om de opslag en distributie uit te voeren op een plek die dichterbij de productielocatie van Lucas Bols (Avandis in Zoetermeer) en de klanten van Maxxium Nederland ligt. De mogelijkheden voor synergie bleken uiteindelijk doorslaggevend om het pakket bij Van Uden Logistics onder te brengen in Zoetermeer. Maxxium Nederland verzorgt de marketing, sales en distributie van circa 50 merken gedistilleerd en wijnen, waaronder het gehele assortiment van Lucas Bols, en is daarmee is de grootste handelspartner in dit segment in Nederland. Momenteel verzorgt Van Uden de warehousing en distributie voor Maxxium Nederland vanuit Nederasselt.

 

Beverage markt

In 2007 opende Van Uden Logistics een warehouse in Zoetermeer, direct naast de bottelarij van Avandis (producent voor Koninklijke de Kuyper, Lucas Bols en UTO). Via deze vestiging vindt de nationale en wereldwijde distributie plaats van gedistilleerde dranken. Van Uden Logistics is onderdeel van de Van Uden Group en biedt multi-modale logistieke oplossingen aan drankengroothandels en retailers. Door de opslag van meerdere opdrachtgevers in de beverage markt binnen één warehouse, kunnen de leveringen efficiënter en kostenbewuster plaatsvinden. Voordelen hiervan zijn een reductie in het aantal gereden kilometers en daarmee een besparing op de CO2 uitstoot.

Reageer op dit artikel