nieuws

TEUN toont PAQR naast tweelingbroertje PIQR

Warehousing

Naast het automatische container lossysteem de PIQR, dat vorig jaar de publieksprijs won bij de uitreiking van de Logistica Award heeft TEUN nu de PAQR ontwikkeld. Deze PAQR doet in principe het tegenovergestelde van PIQR, namelijk het volautomatisch laden van zeecontainers.

TEUN toont PAQR naast tweelingbroertje PIQR
TEUN paqr

Met name in de voedingmiddelenindustrie, waar fabrikanten veelal grote volumes van eensoortige producten aanbieden aan distributiecentra binnen hun eigen keten, kan de PAQR volgens TEUN veel rendement opleveren. De goederen worden vaak direct op pallets vanuit de fabriek aangeleverd en de PAQR kan er voor zorgen dat de trailers efficiënter en sneller geladen worden, zodat de containers of trucks volledig en efficiënt worden benut. Deze vorm van automatische belading kan volgens deze leverancier 15 tot 25 procent volumebesparing opleveren, wat vervolgens weer kan zorgen voor een reductie aan vrachtkosten, transportkilometers en CO2 uitstoot.

 

Geen combinatie

De PAQR doet functioneel het omgekeerde van de PIQR. Een twee in één machine lijkt dus voor de hand liggend. Toch betreft het volgens René van Glabbeek van TEUN twee aparte units. "Laad- en losactiviteiten zijn in de praktijk gescheiden handelingen, die op op verschillende plekken worden uitgevoerd. De doelgroepen die we hiermee willen bedienen zijn ook totaal verschillend."

 

Ergonomie en Arbo

De Arbo gaat steeds strengere eisen stellen aan maximale tilgewichten en hanteert daarvoor een tilnorm. Ook hiervoor biedt de PAQR een passende oplossing. Of het nu gaat om zware dozen, fusten, zakken of bijvoorbeeld autobanden of kazen, de PAQR weet binnen no time en zonder noemenswaardige menselijke inspanning de vrachtwagens optimaal en efficiënt te laden.

 

Demonstraties

TEUN heeft een aantal demodagen op touw gezet in Hoogerheide. Tijdens deze demodagen, bij Overveld Machines, is een reële containeropstelling geplaatst, zodat bezoekers, op afspraak, met eigen ogen kunnen zien wat de voordelen van het laadsysteem PAQR zijn. Ook de PIQR wordt daar gedemonstreerd.

 

Bekijk hieronder het demofilmpje van de PIQR 

 

Reageer op dit artikel