nieuws

Rewin en Impuls verlengen samenwerking

Warehousing

De samenwerking tussen de ontwikkelingsmaatschappijen Economische Impuls Zeeland en REWIN West-Brabant wordt met 3 jaar verlengd. Sinds de oprichting van Impuls in 2007 werken beide organisaties samen bij de (inter-)nationale acquisitie van nieuwe bedrijven voor Zeeland en Zuidwest-Nederland.

Rewin en Impuls verlengen samenwerking
REWIN en Impuls

De samenwerking is deze week bezegeld door een nieuwe overeenkomst, getekend door Paul Nijskens, directeur REWIN en Gerbert van der Wal, directeur Impuls (foto links en rechts). De acquisitie van bedrijven heeft in de periode 2008-2010 voor Zeeland in totaal 20 nieuwe ondernemingen opgeleverd en 320 nieuwe directe arbeidsplaatsen. Naar verwachting zullen nog dit jaar andere ondernemingen besluiten om zich in Zeeland te vestigen.

 

Synergie

Economische Impuls Zeeland is opgericht door het Zeeuwse bedrijfsleven, kennisinstellingen, gemeenten en de provincie. Doel van Impuls is het verzilveren van de kansen voor Zeeland door bedrijven aan te trekken en met bedrijven projecten te ontwikkelen op voor Zeeland sterke sectoren. "Dankzij de samenwerking met REWIN beschikten wij bij Impuls in één klap over de benodigde middelen en expertise om ook voor Zeeland succesvol nieuwe bedrijvigheid te werven", licht Van der Wal toe. "Dit heeft voor onze provincie al zeer welkome nieuwe werkgelegenheid opgeleverd." Ook Nijskens is positief. "Het laat zien dat samenwerking goed is geweest en dat Zuidwest-Nederland sterker op de kaart staat, zowel bij de potentiële vestigers als bij onze speerpunten biobased economy, maintenance en logistiek."

Reageer op dit artikel