nieuws

EVC Verpakking richt zich op webwinkels

Warehousing

EVC Verpakking richt met ingang van januari 2011 een nieuwe divisie op voor webwinkels. Deze gaat zich exclusief bezighouden met het inrichten of herinrichten van de verpakkingsafdeling(en) van deze nieuwe online bedrijven.

EVC Verpakking richt zich op webwinkels
Webwinkel

De nieuwe divisie gaat zich specifiek met deze doelgroep bezighouden. ‘Veel kleine ondernemers richten zich op deze lucratieve handel. Door de enorme groei in aantal en omvang van deze webwinkels is EVC steeds meer betrokken bij het inrichten of herinrichten van de verpakkingsafdeling(en) van deze bedrijven’ verklaart John van Haarlem van EVC (Verpakking) in Etten-Leur. Sinds de oprichting in 2001 heeft deze werkplekspecialist zich voornamelijk gericht op magazijnen van fabrikanten en groothandels en op logistieke dienstverleners. Internetwinkels zijn de laatste tijd in grote aantallen toegenomen en vormen daarmee een nieuwe grote doelgroep.

 

Overeenkomsten

De uitgangspunten tussen de reguliere klanten en de webwinkels zijn volgens Van Haarlem over het algemeen hetzelfde: ‘inpakken met zo min mogelijk draai-, loop- en tilbewegingen op een zo klein mogelijke oppervlakte met zo min mogelijk mensen. EVC gebruikt daarvoor ergonomische werkplekken (foto, rechtsboven) uit het eigen productgamma, in combinatie met Doculabel (foto, linksonder). Dat is een labeldispencer voor verzendocumenten. EVC presenteert deze systemen op de vakbeurs Webwinkel Vakdagen op 26 & 27 januari 2011 in de Jaarbeurs te Utrecht. 

Reageer op dit artikel