nieuws

Blue Case Logistics renoveert automatisch hoogbouwmagazijn

Warehousing

Egemin realiseerde onlangs een retrofit bij logistiek dienstverlener Blue Case Logistics in Etten-Leur. De ombouw van het 14 jaar oude automatische hoogbouwmagazijn met palletconveyors en magazijnkranen was noodzakelijk.

Blue Case Logistics renoveert automatisch hoogbouwmagazijn
Blue Case Logistics

Een gestructureerde planning lag aan de basis van de snelle en succesvol uitgevoerde retrofit. Op die manier kon Egemin Automation voldoen aan de voorwaarde van Blue Case Logistics om de installatie iedere werkdag tussen 6 en 10 uur ’s ochtends bedrijfsklaar en beschikbaar te houden. Blue Case Logistics beschikt over een manueel hoogbouwmagazijn van 14 meter hoog en een automatisch hoogbouwmagazijn met 16.000 palletplaatsen en een hoogte 24 meter. Deze heeft een voorzone van palletconveyors, met twee magazijnkranen en shuttles. Deze installatie werd in 1996 in gebruik genomen en bevatte een aantal componenten die vandaag de dag niet meer leverbaar zijn of niet langer ondersteund worden. Om aan de hedendaagse eisen van de klanten te kunnen blijven voldoen, drong een grondige upgrade zich op.

 

Werkzaamheden

De retrofit die Egemin bij Blue Case Logistics heeft uitgevoerd bestaat hoofdzakelijk uit het vervangen van alle verouderde componenten, waaronder de besturingskasten op de kranen en de aandrijving. Zo werden ondermeer de DC-motoren en -regelaars van de magazijnkranen vervangen door AC asynchrone servomotoren met bijbehorende regelaars. Daarnaast werden nog de Siemens S5 PLC en de SAIA-PLC’s vervangen door moderne Siemens S7 PLC’s. Voor de bediening van de installatie is er een modern Simatic Touch Panel toegevoegd, ter vervanging van de verouderde LED’s met drukknoppen. De verouderde communicatieverbindingen zijn vervangen door Profibus DP en Ethernet. De positiebepaling van de magazijnkranen is uitgevoerd met behulp van lasermeting, zowel voor de rij- als de hefrichting.

Reageer op dit artikel