nieuws

Savoye ziet Nederland als groeimarkt

Warehousing

Logistiek Nederland zal van Savoye gaan horen, als het aan de kersverse sales manager Hans van den Berg ligt. Het Franse bedrijf heeft hem aangesteld om in Nederland een vestiging te openen en verdere naamsbekendheid op te bouwen. “Nederland is voor ons een groeimarkt.”

Savoye ziet Nederland als groeimarkt
Hans van den Berg, sales manager van Savoye

Het Franse Savoye, leverancier van verpakkingsmachines, orderverzamelsystemen en WMS-software, heeft in Nederland diverse klanten, maar kreeg de laatste tijd steeds meer aanvragen. "Bedrijven in Nederland tonen een veel grotere bereidheid om in nieuwe systemen te investeren dan bijvoorbeeld in Frankrijk", vertelt Van den Berg op de beurs Bedrijf & Logistiek.

 

FTE’s uitsparen

Dit heeft volgens hem te maken met de relatief hoge grondprijzen in Nederland maar ook met het feit dat jongeren hier langer doorstuderen. "Het wordt moeilijker wordt om gemotiveerde mensen voor orderpicken te vinden en bedrijven zien in dat ze minder FTE’s nodig hebben als ze in onze systemen investeren."

 

Kantoor openen

Om meer business en naamsbekendheid op te bouwen in groeimarkt Nederland heeft Savoye een nieuwe man aangesteld: Hans van den Berg. "Ik ga hier relaties opbouwen met de relevante consultancybureaus, de markt bewerken en volgend jaar ook een kantoor openen." Nederland zal kortom meer van Savoye gaan horen.

 

Hardware en software

Een onderscheidend kenmerk van Savoye is volgens Van den Berg dat het bedrijf zowel hardware (het goods-to-man orderverzamelsysteem PTS) als software (het WMS-pakket a-sis) levert. "Klanten kunnen dit als één pakket installeren. Maar als we vinden dat alleen één onderdeel ook voldoende is dan zullen we dit ook eerlijk aangeven. Onze ethiek is om ook met klanten te kijken wat het investeringsniveau is dat bij hen past. We willen niet automatiseren om het automatiseren."

Reageer op dit artikel