nieuws

Sanders Logistics moet af van miljoenen aanstekers

Warehousing

Logistiek dienstverlener Sanders Logistics moet miljoenen aanstekers verwijderen uit het distributiecentrum in Uden omdat het bedrijf niet voldoet aan de bouw- en milieuvergunning. In het dc liggen 75 miljoen aanstekers opgeslagen met in totaal 90.000 liter vloeibaar gas opgeslagen.

Sanders Logistics moet af van miljoenen aanstekers
Sanders Logistics moet miljoenen aanstekers verwijderen uit het dc in Uden omdat het bedrijf niet voldoet aan de bouw- en milieuvergunning

Volgens de milieuvergunning is dit aantal een veel te grote hoeveelheid in relatie tot de beschikbare opslagcapaciteit in het distributiecentrum. De brandweer en de gemeente Uden stellen wel dat de miljoenen aanstekers geen acuut gevaar op voor de omgeving. De aanstekers kunnen niet ontploffen omdat die in dozen zijn ingepakt.

 

Brandveiligheid

Bij een mogelijke brand zal het vuur zich volgens de brandweer wel sneller verspreiden, maar daar zijn maatregelen voor genomen. Bovendien is het bedrijfspand van Sander Logistics, onderdeel van de Fritom Group, gevestigd op een bedrijventerrein met weinig huizen in de buurt.

 

Andere locatie

Volgens de Udense wethouder John Timmers gaan er vanaf vandaag twee vrachtauto’s per dag vol met aanstekers naar een andere locatie, totdat ze allemaal uit Uden weg zijn, meldt de website Kliknieuws.nl.

 

Orde op zaken

Timmers gunt de logistiek dienstverlener wel de tijd om orde op zaken te brengen tot 31 januari volgend jaar. Dat er ‘maar’ twee vrachtauto’s per dag weg gaan, heeft volgens Timmers te maken met de opslagcapaciteit van Sanders elders in Nederland. De aanstekers zijn overigens afkomstig uit Duitsland en waren naar Uden gebracht voor verdere distributie.

Reageer op dit artikel