nieuws

Nissan wint ‘Veiligste Magazijn 2010

Warehousing

Nissan wint ‘Veiligste Magazijn 2010
Nissant wint veiligste magazijn van nederland 2010

Een cultuur van continu verbeteren heeft Nissan Motor Parts Center in Amsterdam dit jaar de prijs ‘Het Veiligste Magazijn’ opgeleverd. Woensdagavond kreeg Nissan de cheque van 5.000 euro en een mooie oorkonde uitgereikt in het congrescentrum van Randstad in Diemen.

Juryvoorzitter prof. René de Koster noemde Nissan het sprekende bewijs dat er in een groot en prestatiegericht dc – dus in een complexe omgeving – wel degelijk gezond en veilig kan worden gewerkt.

Arjan Dibbink nam namens Nissan opgetogen de prijs in ontvangst. Hij betrok in zijn dankwoord nadrukkelijk het team van medewerkers, dat veiligheid als dagelijks aandachtspunt mee neemt in de werkzaamheden. "Hier hebben we al die jaren hard voor gewerkt." 

 

Uitzonderlijk hoog veiligheidsniveau

Het is vooral de ver doorgevoerde Kaizen aanpak, die het dc van 90.000 vierkante meter tot dit uitzonderlijke veiligheidsniveau heeft weten te brengen. Duidelijk beleid, heldere maatregelen en een grote betrokkenheid van medewerkers. Nissan heeft het allemaal in huis, volgens de jury die voor de vijfde keer deze prijs mocht overhandigen. Voormalige winnaars zijn DHL Supply Chain, Intel, Caterpillar Logistics Services en – vorig jaar – Corus in IJmuiden.

 

Veiligheid als belangrijke KPI

De jury had geen gemakkelijke taak. Drie genomineerden bleven over, nadat eerder een selectieteam van vakbekwame inspecteurs twaalf kandidaatbedrijven had bezocht. De drie kanshebbers, vandaag tijdens de Dag van het Magazijn in Diemen, verschillen flink van elkaar in omvang, in aantal medewerkers en in processen.

 

Boston Scientific in Kerkrade is onderdeel van een Amerikaans farmaciebedrijf en weet wat is om te werken met strakke regels. Veiligheid is één van de vier belangrijkste KPI’s waarover afdelingen dienen te rapporteren.

 

De laatste kandidaat, Nedtrain Landelijke Logistiek Centrum in Tilburg, is veel kleiner dan de andere twee, maar heeft door bewust te sturen op veiligheid het aantal ongevallen in drie jaar tijd bijna volledig weten te elimineren. Binnen Nedtrain is het LLC nu een voorbeeldbedrijf op dit gebied.

 

Inspirerend verhaal over teamprestaties

De uitreiking van de prijs vond zojuist plaats. Een stevige delegatie van Nissan was naar Diemen gekomen om het verlossende woord te horen. Het bij de prijs behorende geldbedrag gaat voor een deel richting aanschaf van nieuwe mobiele tilhulpen. Ook in het `Veiligste Magazijn’ valt nog wel wat te verbeteren.

 

De Dag van het Magazijn was beter bezocht dan ooit. Zo’n tweehonderd deelnemers hadden zich ingeschreven voor de workshops over arbeidsveiligheid en een inspirerend verhaal van onder andere waterpolocoach Robin van Galen.

 

Sponsors van het congres en van de prijs zijn Randstad, BMWT, VTL en Logistiek.nl.

 [fotoalbum]

 

Reageer op dit artikel