nieuws

Micro WMS voor de kleine MKB-er

Warehousing

Scopin’, een adviesbureau voor Auto-ID oplossingen presenteert tijdens deze ICT & Logistiek laagdrempelige WMS software die realtime via internet kan worden gedownload. Na een paar uur kan de klant gelijk aan de slag met het scannen van barcodes. “Deze oplossing is vooral geschikt voor kleine bedrijven.”

Micro WMS voor de kleine MKB-er
Micro WMS voor de kleine MKB-er

"Kleine ondernemers hebben geen budget voor complexe projecten en zware software", aldus Peter van Minnen (rechts op de foto), directeur van Scopin‘. "Het moet handig, simpel en snel zijn en basale zaken voor een ondernemer als in- en uitslag simpel kunnen registreren", zegt Minnen.

 

Instapmodel

De software Scop’in’out van Van Minnen draait op de handzame (WIFI)-terminal ‘Morphic’ een instapmodel van scannerleverancier Nordic-ID. "Gebruikers kunnen deze software downloaden vanaf onze site op deze scanner van Nordic-ID. Ze kunnen de demo gratis twee weken testen en als die bevalt, de software downloaden tegen een schappelijke prijs van 150 euro."

 

ERP-koppeling

Zodra de software is geïnstalleerd op de teminal kan tijdens het scanproces gelijk ook de voorraad worden ingezien in Excel. Een verdere koppeling is mogelijk met standaard boekhoudpakketten als Snelstart, Minox, Navision, SBO. Van Minnen: "Daarnaast is er met een add on ook een koppeling mogelijk met het ERP-pakket van een gebruiker. Vooral het inventariseren van de voorraad wordt eenvoudiger. En je ziet meteen of de artikelen in de stellingen liggen, of in de auto van de buitendienst."

 

Servicemonteurs

Volgens Hielke van Oostrum (links op de foto), sales directeur bij Nordic ID, is de Morphic in combinatie met de software van Scopin’ vooral ook interessant voor servicemonteurs die dagelijks op de weg zitten. "Hun servicebus is eigenlijk ook een klein magazijn. Door gebruik te maken van onze scanner kunnen ze dagelijks bijhouden wat er in de bus aan voorraad in- en uitgaat."

 

Voorraadoverzicht

Ook kan de gebruiker in een magazijnsituatie de goederen ontvangsten, uitgiften en verplaatsingen registreren. Die worden verwerkt in het voorraadoverzicht. Daarnaast kunnen bestellingen worden op het gebied van zowel verkoop bestellingen als inkoop. Ook deze registraties komen terecht op de PC van de gebruiker en worden indien gewenst als email doorgestuurd naar klanten.

 

RFID scannen

De terminal kan volgens Van Minnen over niet al te lange tijd ook gebruikt worden voor het scannen van RFID-tags. "Voor de software maakt het niet uit of er nu een barcode of RFID-label moet worden gescand", aldus van Minnen.

 

Ideale match

Volgens Hielke van Oostrum is er een ideale match ontstaan tussen de WMS-software van Scopin en de kleine Morphic die laagdrempelig is in het gebruik. "Deze terminal is bewust door ons ontwikkeld als instapmodel, voor het gebruik in een retail- of logistieke omgeving. Bij de totstandkoming van deze terminal hebben we samengewerkt met meer dan veertig grote en kleine Scandinavische retailers

 

Meer over de vakbeurs ICT & Logistiek 2010:

Reageer op dit artikel